Coronavirus – Covid-19

Uppdaterad:den 27 mars 2020 15:14

Läget just nu: Kulturhuset Barbacka håller öppet som vanligt, men förändringar kan ske med kort varsel gällande. Vi uppdaterar denna sida löpande med aktuell information.

Kulturhuset Barbacka och Kristianstads kommun följer noga utvecklingen och de rekommendationer som kommer från Folkhälsomyndigheten och från Region Skånes smittskydd.

Läget just nu är att Kulturhuset Barbacka håller öppet som vanligt, men förändringar kan komma att ske.

Kursverksamhet

Vår ambition är att hålla kursverksamheten igång som vanligt. Skulle vi se minsta antydan till sjukdom hos pedagoger och ledare, kommer vi att ställa in kurstillfället. Du meddelas då som vanligt via sms. Meddela oss vid eventuell frånvaro.

4 mars Familjeföreställningen Hemulen

Tyvärr kommer föreställningen Hemulen ställas in. Du som redan har köpt biljett kommer att bli kontaktad av oss under veckan.

24 april Dansens Dag

Dansens dag i sin planerade föreställningsform är inställd. Just nu pågår diskussioner om en alternativ lösning, vi återkommer så fort vi har ett besked.

Kulturläger

Vi planerar i dagsläget att genomföra årets kulturläger.

Vernissager och utställningar

Än så länge fortsätter vi med planerade vernissager och håller utställningshallen öppen.

Underverkstan

Än så länge fortsätter vi hålla öppet som vanligt på lördagar, där Underverkstan pågår mellan kl. 12-14, samt hållet öppet i caféet.

Förhållningsregler vid besök på Barbacka

Vi behöver tillsammans ta ett ansvar och hjälpas åt för att begränsa smittspridning, därför bör vi alla tänka på följande:

•  Vid minsta antydan till sjukdomssymptom, stanna hemma. Detta gäller alla, såväl kursdeltagare, pedagog/ledare, personal och besökare. Meddela oss vid ev. frånvaro.
  • Tvätta händerna noga med tvål och vatten både före och efter ditt besök.
  • Minska på handlingar som innebär närkontakt.
  • Håll gärna ett visst avstånd till andra och undvik att ta i hand.

Vi hoppas på förståelse och respekt för dessa rekommendationer.

Har du frågor?

vänligen kontakta oss på mejl eller telefon:
barbacka@kristianstad.se
044-13 56 50 (telefon öppnar vardagar kl. 12.30).

Information från Kristianstads kommun:

Information från Folkhälsomyndigheten

Information från 1177.se