De vi borde vara

I maj har vi urpremiär på en pjäs skriven direkt för en av våra ungdomsgrupper. Temat är hbtq, normer och makt. Hur är det att vara du, just idag, just i Kristianstad?

Får en dansa och ha kul när världen står i brand? Vem älskar en när allt det svåra väller ut i varje ord en säger? Hur får man en förälder att förstå att framtiden de vill att en ska ha inte funkar? Finns det något hopp för Lo och Alex? Vad hände Toni i sjuan? Vad betyder bläckfiskar för Robin?

Under sista klassfesten i nian möts ungdomarna i klassen och undersöker sina egna och varandras identiteter. Vem är jag? Vem tror du att jag är? Och vem borde jag vara? Det finns inga svar, men kanske är det viktigast att ställa frågorna.

"De vi borde vara" är en nyskriven pjäs som spelas av Barbackas ungdomsgrupp, i åldrarna 13-18. Manuset är specialskrivet för gruppen av Paula Brante, och föreställningen regisseras av David Rix. Tankar och teman från ungdomarnas samtal har lyfts in i pjäsen som vill visa hur komplexa ungdomars liv är, och hur stora frågor man brottas med i tonåren.

Föreställningar: onsdag 10 maj kl 19.00 & lördag 13 maj kl 19.00. Entré 40 kr.
För att köpa biljetter ring eller mejla receptionen, kontaktuppgifter finns i högerspalten.

Föreställningen kommer också att ges den 20 maj under Kulturnatten, se Kulturnattens program.

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.