Barbackas Teatervecka

Vecka 19 spelar alla Barbackas teatergrupper offentliga föreställningar i Spelhålan. Sju barn- och ungdomsgrupper bjuder på fantasifulla och nyskapande pjäser. Välkommen!

Program för Teaterveckan

Mån 6 maj kl 18.00 • Om du skaffar dig en katt (barngrupp)
En gumma och en gubbe har tråkigt i sitt hus. De bestämmer sig för att skaffa ett husdjur och ger sig ut för att leta efter en katt. Men det är många katter som vill bo hos gubben och gumman. Många och alla olika. Vilken katt är bäst? Hur ska de kunna välja? Spelas av Barbackas yngsta grupp som har improviserat fram pjäsen under våren. Det här är deras första teaterframträdande så håll i hattarna och akta er för katterna!

Mån 6 maj kl 19.30 • En oväntad resa (barngrupp)
En grupp uteliggare som lever hungriga och kalla. En familj som lever genom sina mobiler. Några vänner som lever på en enslig öde ö. Alla kommer att mötas. Några blir kära, några tar avsked. Varför? Var? Och Hur? Det får ni se i En oväntad resa. Utifrån teman som verkade viktiga i vardagen och med mycket skratt har vi i gruppen improviserat fram denna lilla föreställning. Det är gruppens första år på Barbacka och deras första teaterframträdande tillsammans. Håll till godo!

Tis 7 maj kl 18.00 • Grevinnans gäster (barngrupp)
Längst en ödslig skogsväg en stormig natt åker Håkan och Kråkan i sin bil. När de under mystiska omständigheter kör ner i diket finner de inget skydd från regnet förutom ett stort och kusligt slott. Där hoppas de få låna en telefon och ringa efter en bilmekaniker. Att lämna detta dystra skymningspalats och dess bleka grevinna ska visa sig bli svårare än de trott. Vilka är alla tragiska figurer som Grevinnan samlat kring sig i sitt slott? Och vad är det för varelser som hörs om natten? Spelas av en grupp i mellanstadieåldern.

Tis 7 maj kl 19.30 • Knoppar som brister (ungdomsgrupp)
I vår föreställning tar vi hjälp utav ett av Karin Boyes mest beundrade verk för att fundera på det där skälvande klivet från barndomen in i vuxenvärlden. Ungdomens kval och våndor. Vad väntan på den tvekande våren innebär. Pjäsen, skriven av Anton Elmgren, bygger på intervjumaterial insamlat bland ungdomar i Kristianstad i åldrarna 17-19. Spelas av Barbackas ungdomsgrupp som blandar tragedi med komedi, surrealism med naturalism i vår berättelse om det nya som tär och spränger.

Ons 8 maj kl 18:00 • Mitt i natten (barngrupp)
Klockan är långt efter läggdags och det är tyst i hela Barbacka. Det årliga teaterlägret började för några dagar sedan och där har tolv stycken barn lärt känna varandra. Men nu sover de gott i alla fall. Eller? Är det kanske så att de vaknat mitt i natten och är uppe och berättar spökhistorier för varandra? Vi får ta och ta reda på det! Spelas av en barngrupp där deltagarna går i åk 2-4.

Ons 8 maj kl 19.30 • Pojke som gråter (ungdomsgrupp)
En familj flyttar in i ett hus som uppenbarligen är hemsökt, men det är väl bara bra. Då lär man ju få mer views på sin vlogg. I "Pojke som gråter" får vi stöta på allt från satansdyrkare och ponnyfantaster till satansdyrkare och norska präster, och allt kretsar runt en mystisk tavla som gjorde stormsuccé i Sverige på 1970-talet. En salig röra av karaktärer och referenser. Kom på egen risk. Spelas av en av Barbackas ungdomsgrupper.

Tors 9 maj kl 18.00 • Mysteriet på Örnklippan (barngrupp)
Bonnie och Charlie är på rymmen och gömmer sig i Skuggviken. Där bor Bonnies mormor, högt uppe på en klippa intill en gammal fyr. Barnen förstår snabbt att Skuggviken ruvar på mörka hemligheter. En pojke har försvunnit och i byn viskas det om den huvudlöse Hämnaren som aldrig får ro. Några andra som följer fallet med den försvunne pojken är kriminalexperten och ett tv-team. De tror sig ha en förklaring till varför pojken försvunnit men frågan är om den är rätt. Pjäsen är en fri tolkning av Kristina Ohlssons bok och spelas av en grupp i mellanstadieåldern.


Föreställningarna är gratis men biljett krävs eftersom vi har begränsat antal platser.
Biljetterna släpp till allmänheten den 26 april. Boka via receptionen.

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.