Kulturläger 18-29 juni 2018

Kulturlägret är ett nio dagar långt dagläger för dig som mellan 12-16 år (född 2002-2006). På Kulturlägret får du chansen att fördjupa dig inom ett kulturämne som du valt, prova på att skapa, lära dig något nytt och förhoppningsvis träffa andra som gillar samma saker som du.

Sommarens kurser på Kulturlägret:

Musik- och ljudverkstad

För dig som vill lära dig mer om och experimentera med musik och ljud! Du får prova på att skriva låtar och att spela in dem med olika tekniker. Du kommer också att få testa på att mixa vid ett livemixerbord. Vissa dagar har vi överraskande inslag såsom besök i en studio, träna stämsång samt ljudsätta film. Vi fördjupar oss framförallt i digitalt musikskapande, men spelar du ett instrument är du välkommen att ta med dig det. Ange vilket i anmälan.
Kursledare: Emile Milliere: låtskrivare, musiker och producent & John Johansson: musiker & ljudtekniker

Slöjd – ny kurs!
Gillar du slöjd så är detta kursen för dig. Vi skapar med bland annat metall, trä och läder. Under lägret testar vi på olika tekniker och verktyg. Vad kan man göra av plåt, trä och några popnitar och hur fungerar egentligen plastemalj? En del verktyg och material är du säkert bekant med och en del kan vara nya för dig. Kom med din nyfikenhet och fantasi så slöjdar vi tillsammans i sommar.
Kursledare: Ingrid Sjöberg: Slöjdpedagog

Teater
Vill du träna din fantasi och prova att spela olika roller? Gillar du att klä ut dig? Följ med på en spännande resa i teaterns värld! Nio lekfulla dagar med drama och teaterövningar, improvisation, rörelse och röstövningar och till och med en chans att iscensätta ett enklare manus. För dig som vill finns möjlighet att skådespela framför kameran i samarbete med lägrets filmgrupp. Målet är att varje deltagare ska få utforska teaterns värld i en lustfylld och kamratlig miljö.
Kursledare: Anton Elmgren & Konrad Holmqvist: Teaterpedagoger

Film/Animation – ny kurs!
Gillar du film? Då är detta lägret för dig. Att jobba med film är både roligt och utmanande. Du kommer bl a att få prova på att filma, skådespela och redigera. Vi går igenom grundläggande berättarteknik och filmens olika berättarelement. Dessutom får du lära dig stopmotion-animation som är ett både fantasieggande och konstnärligt sätt att berätta med lera, pappfigurer, dockor eller pixillation. 
Kursledare: Anna Lönn Franko: Filmare/filmpedagog & Ria Wedin Brunet: Film- och bildpedagog

Dans
Vill du dansa i sommar? Vi utforskar olika dansstilar såsom modern, hip hop/street  och jazzdans. Dessutom får du prova på olika tekniker, lära dig koreografier och sätt att skapa dans och rörelse själv tillsammans med gruppen. För dig som vill finns det möjlighet att dansa framför kameran i samarbete med lägrets filmgrupp och vi kommer även att testa nya uttryck tillsammans med några av de andra grupperna (såsom musik och teater). Kursen ges delvis på engelska.
Kursledare: Ray Roa, danspedagog, dansare och koreograf & Denise Björk, danslärare och dansare

Bild/form/design
Vi kommer att prova på många olika material och tekniker inom bild/form och design. Rita, måla, trycka, sömnad och grafik bland annat. Att våga prova nya saker och samtidigt ha möjlighet att fördjupa sig inom en teknik eller ett material. Du kan jobba självständigt eller tillsammans med någon. I den här kursen lär du dig verktygen och vad dina kreationer sen ska föreställa är helt och hållet upp till din egen fantasi!Kursledare: Nelly Nilsson Nyberg: formgivare och kulturpedagog & Tyra Mohager pedagogassistent


Praktiskt information:

När:
Kulturlägret är den 18 juni till den 29 juni 2018. Kurserna pågår vardagar oftast mellan kl 09.30-15.00.  Vi gör avbrott för lunch och eftermiddagsfrukt. Totalt nio dagars kurs.

För vem:
Kulturlägret vänder sig till dig som är född 2002-2006. Antalet kursplatser är begränsat, anmäl dig därför så fort som möjligt. Den aktivitet du väljer behåller du under hela lägertiden. Välj ditt första, andra och tredje alternativ när du anmäler dig. Ring gärna och berätta om det finns specialbehov, det underlättar om vi känner till det när vi planerar för Kulturlägret.

Plats:
Platsen är Kulturhuset Barbacka

Kostnad:
Det kostar 650 kr för deltagare bosatt i Kristianstads kommun, 1050 för deltagare från annan kommun. I priset inger lunch och eftermiddagsfrukt dock inte transport till och från lägret.

Anmälan:
Kulturlägret är fullt och anmälan är stängd.
Senast vecka 20 meddelar vi vilken kurs du tilldelats. Vid avanmälan efter 20 maj debiteras full kursavgift. Avanmälan ska ske skriftligt till mejladressen erna.bolin@kristianstad.se och gäller först när ni fått en bekräftelse på att vi mottagit er avanmälan. Sjukdom med sjukintyg ger rätt till återbetalning av kursavgift.

Har du inte råd med anmälningsavgiften?
Läs mer under Relaterad information i foldern En meningsfull fritid.

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.