Kulturläger 17-28 juni!

Välkommen till sommarens Kulturläger! Kulturlägret är ett dagläger för dig som är född 2003-2007. Här får du chansen att fördjupa dig i ett kulturämne, prova på att skapa och lära dig något nytt!

Aktiviteter kan t ex vara teater, film/drama, dans, cirkus, design eller programmering. Du väljer en av aktiviteterna och fördjupar dig i denna under hela veckan. Se nedan för årets kurser.

Teater
Vill du träna din fantasi och prova på att spela olika roller? Gillar du att klä ut dig? Följ med på en spännande resa i teaterns värld! Nio dagar med drama och teaterövningar, improvisation, rörelse och röstövningar. Tillsammans skapar gruppen en liten föreställning som vi visar upp i slutet av lägret. Kursen är till för alla som vill utforska teaterns värld i en lustfylld och vänskaplig miljö.
Kursledare: Anton Elmgren, teaterpedagog & Emma Lindström, teaterpedagog  

Dans
Dansa med oss på lägret! Vi kommer att utforska olika dansstilar såsom modern och nutida dans, hip hop/street och jazzdans. Dessutom får du prova på olika tekniker, lära dig koreografier och sätt att skapa dans och rörelse själv och tillsammans med gruppen. Du kommer också att lära dig dokumentera dans genom film. Det kommer att finnas chanser till samarbeten för att testa nya uttryck tillsammans med de andra grupperna. På denna kursen släpper vi tankar på prestationskrav och fokuserar på vår egen stil och sätt att dansa på. Kursen ges delvis på engelska. Kursledare: Ray Roa, danspedagog, dansare och koreograf & Denise Björk, danslärare och dansare

Film/drama
Oavsett om du vill stå bakom kameran eller skådespela framför den så finns här en plats för dig! Under nio dagar kommer vi att lära oss lite av hela processen i ett filmarbete. Bland annat att skriva manus, spela in och att klippa ihop scener. Vi får se hur en lägger specialeffekter, hur en greenscreen används samt lära oss skådespelarteknik anpassad till skådespeleri framför kameran. Vi ses i sommar!  Kursledare: Konrad Holmqvist, teaterpedagog och Sadik Salem, filmare

Programmering
Gillar du att spela datorspel? Varför inte prova på att koda ditt egna spel tillsammans med pedagoger från Hemkodat under sommarlovet? Vi kommer att koda spelet i Scratch, där du själv får bestämma vad som ska hända i spelet. Bara du sätter gränsen för vad som kan ske. Du kommer även att få testa på att bygga och programmera en robot. Nybörjare som veteraner är välkomna.
Kursledare: Isabelle Kvalevaag, IT-pedagog och Viktor Back, IT-pedagog

Cirkus
Låt kreativiteten flöda och ta chansen att prova på alla möjliga och omöjliga cirkuskonster. Lär dig akrobatik, jonglering, rockringstrix och lindans under ledning av två professionella cirkusartister. Träningen blandas med teaterlekar, kreativt skapande och samarbetsövningar. Du kommer att öva på din koordination, balans, smidighet, koncentration och mod. Som avslutning på kursen får du fördjupa dig i det du tycker är roligast och lära dig att sätta ihop ett cirkusnummer tillsammans med gruppen. Inga förkunskaper krävs.
Kursledare: Annelie De Wahl och Johannes Starke, cirkuspedagoger & cirkusartister

Bild/form/design
Vi kommer att prova på många olika material och tekniker inom bild/form och design. Rita, måla, trycka, sömnad och grafik bland annat. Här kan du prova på nya saker och samtidigt ha möjlighet att fördjupa dig inom det du gillar mest. Vi kommer att jobba både självständigt och tillsammans i grupp. I den här kursen lär du dig verktygen, vad du sedan skapar är helt och hållet upp till din egen fantasi!
Kursledare: Nelly Nilsson Nyberg, formgivare & kulturpedagog och Jens Lundberg, konstpedagog & konstnär

Allmän information
Ålder: 12-16 år (född 2007-2003)
Tid: 17-28 juni, kl 09.30-15.00 
Kostnad: 650 kr (1050 kr om du kommer från en annan kommun) 
Föranmälan krävs. Anmälan öppen mellan 8 april och 10 maj
Anmäl dig här.
 

Kontaktperson: Emily Johansson 0733-13 57 95, emily.johansson@kristianstad.se  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.