Till Kulturhuset Barbacka

Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Neither the City of Kristianstad nor any entity within the city´s administration can be held liable for the correctness of the translation.

Kulturläger 19-30 juni

Kulturlägret är ett nio dagar långt dagläger för dig som mellan 12-16 år (född 2001-2005). På Kulturlägret får du chansen att fördjupa dig inom ett kulturämne som du valt, prova på att skapa, lära dig något nytt och förhoppningsvis träffa andra som gillar samma saker som du.

Kulturlägret är ett nio dagar långt dagläger för dig som mellan 12-16 år (född 2001-2005). 

På Kulturlägret får du chansen att fördjupa dig inom ett kulturämne som du valt, prova på att skapa, lära dig något nytt och förhoppningsvis träffa andra som gillar samma saker som du. Lägret avslutas med att de olika kurserna visar upp något de har jobbat med för varandra och för anhöriga.

Årets kurser är:

Teater Vill du träna din fantasi och prova att spela olika roller? Gillar du att klä ut dig? Följ med på en spännande resa in i teaterns värld! Nio lekfulla dagar med drama och teaterövningar, improvisation, rörelse och röstövningar. Tillsammans gör vi en teaterpjäs som vi visar upp för de andra på lägret den sista dagen.
Kursledare: Nina Olsson & Emma Lindström, dramapedagoger

Design & Form
Du får prova olika material och tekniker för att förverkliga dina design- och formidéer. Vi jobbar mycket med textil- & papperstryck och kommer att skapa skulpturer i olika material. Du kommer att få designa ditt eget mönster och prova på schablontryck, screentryck och blocktryck. För de som vill finns det möjligt att tillverka produkter med det egendesignade trycket. I den här kursen lär du dig verktygen, vad dina kreationer sen ska föreställa är helt och hållet upp till din fantasi!
Kursledare: Nelly Nilsson Nyberg, formgivare och kulturpedagog och Tyra Mohager, pedagogassistent

Serieteckning
Vi kommer att bekanta oss med olika stilar, olika berättelser och olika material för att skapa serier. Att teckna serier kan innefatta allt från att teckna fantastiska fantasylandskap till att rita enkla streckfigurer med bitskt humoristiska pratbubblor till. Under kursen kommer vi att ha workshopuppgifter kring serietecknande. Du kommer även få tid att arbeta med en egen serie i just din stil och få individuella tips från pedagogen utifrån ditt skapande.
Kursledare: My Palm, serietecknare

Musik
Här får du fördjupa dig i musikskapande; sång och spel i band, låtskrivande och inspelning i allt från pop till hiphop. Vi arbetar med digitala verktyg men också med traditionellt musikskapande och låtskrivande. Om du spelar något instrument så får du gärna ta med dig det. Ange vilket instrument du spelar i anmälan.
Kursledare: Anna Edström, sång- & ensemblepedagog, låtskrivare & musikproducent och Emile Milliere, låtskrivare, musiker & producent

Foto
Följ med och utforska fotografins värld! På fotokursen undersöker vi hur man kan berätta med bild. Med fokus på ditt visuella uttryck och kreativa skapande jobbar vi från idé till resultat och skapar fotoböcker och en utställning. Vi pratar om tips och tricks och jobbar både individuellt och i grupp. Vare sig du är nybörjare eller van med kameran är du välkommen. Har du egen kamera, mobil med fotomöjlighet eller iPad är det ett plus.
Kursledare: Sarah Granholm, fotograf & kulturpedagog

Skrivarverkstad
Har du något att berätta? Då har du hittat rätt! Skrivarverkstan är riktad till dig som gillar att skriva och berätta historier. Det kan utspela sig i vår verkliga värld eller i en påhittad fantasyvärld. Kanske du redan har skrivit ett tag och vet vad du vill berätta, eller är nybörjare som vill prova dig fram, i Skrivarverkstan är alla välkomna! Vi kommer att testa olika berättartekniker som alla, oavsett tidigare erfarenhet, kommer att ha nytta av. Tillsammans bygger vi en värld där vad som helst kan hända.
Kursledare: Johan Blomgren, författare

Dans & Cirkus
I denna kurs får du utveckla olika sätt att använda och uttrycka dig med kroppen. Du får bland annat prova på Hiphop (street) och lära dig grunderna i dansstilen house. Vi provar på olika cirkuskonster som till exempel golvakrobatik med hjulningar och parakrobatik där vi bygger figurer tillsammans och övar balans. Allt detta varvat med eget skapande. Det finns inga krav på tidigare kunskaper. Det viktigaste för oss är gemenskap och ”dans- & cirkusglädje” där alla kan känna sig välkomna. Tillsammans gör vi en föreställning som vi visar upp för de andra i slutet av lägret!
Kursledare: Timo Lattu, cirkusartist, Jessica Ström, danspedagog & Therese Vilhelmsson, danspedagog

Praktiskt information:

När:
Kulturlägret är den 19 juni till den 30 juni 2017. Kurserna pågår vardagar oftast mellan kl 09.30-15.00.  Vi gör avbrott för lunch och eftermiddagsfrukt. Totalt nio dagars kurs.

För vem:
Kulturlägret vänder sig till dig som är född 2001-2005. Antalet kursplatser är begränsat, anmäl dig därför så fort som möjligt. Den aktivitet du väljer behåller du under hela lägertiden. Välj ditt första, andra och tredje alternativ när du anmäler dig. Ring gärna och berätta om det finns specialbehov, det underlättar om vi känner till det när vi planerar för Kulturlägret.

Plats:
Platsen är Kulturhuset Barbacka och C4-gymnasiets danssal.

Kostnad:
Det kostar 650 kr för deltagare bosatt i Kristianstads kommun, 1050 för deltagare från annan kommun. I priset inger lunch och eftermiddagsfrukt dock inte transport till och från lägret.

Anmälan:
För att anmäla dig till Kulturlägret se under Länkar.
Anmälan öppnar den 5 april kl 09.00 och stänger den 11 maj.

Antalet kursplatser är begränsat, anmäl dig därför så fort som möjligt.
Senast vecka 21 meddelar vi om du har fått plats. Vid avanmälan efter 20 maj debiteras full kursavgift. Avanmälan ska ske skriftligt till erna.bolin@kristianstad.se och gäller först när ni fått en bekräftelse på att vi mottagit er avanmälan. Sjukdom med sjukintyg ger rätt till återbetalning av kursavgift.

Har du inte råd med anmälningsavgiften? Läs mer under Relaterad information i foldern En meningsfull fritid.

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.