Våra pedagoger

På Kulturhuset Barbacka arbetar pedagoger inom drama och dans. De erbjuder framförallt färdiga pedagogiska program som presenteras i vårt skol- och förskoleprogram och kurser i vårt kursprogram.

Therese Vilhelmsson • Danspedagog
Therese Vilhelmsson är utbildad dansare vid bland annat Dansakademi Öresund och Danscenter Stockholm. Hon har dansat i och koreograferat en mängd olika projekt – från shower till dansföreställningar och 
modevisningar. Nu är hon danspedagog här hos oss och trivs bättre än någonsin. Hon skapar dans med barn och ungdomar varje dag och inget slår känslan av att se deras utveckling och dansglädje. Det mest fantastiska med dans är att det inte finns några begränsningar – det är det första jag lär mina elever.
Therese telefonnummer: 0733-13 57 92
therese.vilhelmsson@kristianstad.se

Jessica Ström • Danspedagog
Jessica Ström är utbildad vid Balettakademien i Stockholm och Skolen for moderne dans i Köpenhamn. Hon har under många år undervisat dans i skolan och dans på fritiden i många av Skånes kommuner. På Barbacka vill hon inspirera, utmana och vägleda barn, unga och vuxna att kreativt utöva dans på olika sätt. Det bästa med jobbet är alla möten och upplevelsen när deltagarnas dans uttrycks utifrån dem själva!
Jessicas telefonnummer: 0733-13 52 26
jessica.strom@kristianstad.se

Nina Olsson • Teaterpedagog

Nina Olsson har sysslat med teater och drama i många olika former och sammanhang sedan tidigt 90-tal. Hon har arbetat som pedagog för barn, ungdomar och vuxna bland annat på Teatersmedjan, en av landets största amatörteaterföreningar, varit verksam som teaterlärare på folkhögskola och som regissör för en mängd produktioner, sommarteatrar och revyer främst i Blekinge. Att få skapa teater tillsammans i grupp är bland det bästa Nina vet. Det är kul att se hur en liten idé kan utvecklas till färdig föreställning, hur mycket vi har att lära oss av varandra och framför allt hur roligt det är att ge sig in i teaterns spännande värld. Nina är utbildad dramapedagog och projektledare och har gått en mängd olika kurser inom teaterområdet. Ninas telefonnummer: 0733-13 56 85
nina.olsson@kristianstad.se

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.

Kontakt

Receptionen

Telefon

044-13 56 50

Besöksadress

Barbackagatan 12

291 80 Kristianstad