Kulturgala 17 november 2023

Vi firar kommunens kulturpristagare och kulturstipendiat. Kristianstadsbladet/Norra Skånes Kultur- och nöjespris delas ut och Sparbanken Skåne delar ut två stipendier till unga kulturtalanger. Allt blandat med mingel, samtal, musik och annan underhållning.

Kulturkvarteret 17 november kl. 19.00

Köp biljetter: https://www.kulturkvarteret.com/kalender/kulturgalan-2023/  eller i Café & Bistro.

Biljett: För 300 kr bjuds du på massor av musik, bubbel, tilltugg, samtal och härliga möten. (Serviceavgift tillkommer).

Boka bord: Café och Bistro öppnar kl 17.00, Boka på 044-20 58 88, cafébistro@musikisyd.se

Årets konferencier

Jonas de la Motte

Jonas de la Motte. Foto: Niclas Bågenheim

Jonas de la Motte är Kristianstadsartisten och entreprenören som dem senaste 25 åren producerat och givit Kristianstad flera hyllade musikaliska produktioner. Han är bland annat en av hjärnorna bakom den fartfyllda och nostalgiska krogshowen Bra Vibrationer samt har genom åren även producerat flera musikaliska hyllningskonserter på Kulturkvarteret, bland annat en hyllning till Ted Gärdestad, En hyllning till svenska hits och en hyllning till filmens hits.

Jonas har också manusförfattat och regisserat sin egenskrivna musikal på Kristianstad teater och skrivit Sveriges första och enda barnboksmusikal. 

Med en brinnande entusiasm för musiken och med ett ständigt leende på läpparna driver han genom olika projekt i kulturens tecken, därför är vi glada att presentera Jonas de la Motte som konferencier för Kulturgalan 2023. 

 

Amanda Fondell

Amanda Fondell. Foto: Haris Mlivic

Efter att ha tillbringat stor del av sin tid i studion det senaste året är Amanda Fondell nu redo att avslöja den nya vägen för sitt artisteri. Soundet på de nya låtarna tar stor inspiration från sent 90-tal och 2010-talet, både visuellt och musikaliskt. Det är en mer självsäker och sensuell Amanda vi möter, som utmanar och tänjer på gränser. Först ut är singeln ‘Girl In Red’ som släpptes den 29 september; en låt som lyfter kvinnliga förebilder, självförtroende och egenvärde, och sätter tonen för vad vi kan förvänta oss höra från Amanda under hösten och vintern.

Amanda Fondell från Linderöd besitter en av Sveriges mest unika röster. Genom sin 12 år långa karriär har Fondell släppt musik både independent och som signad artist. Förutom sitt eget artisteri är hon även förlagd låtskrivare till BMG Rights Management i Tyskland och är en stigande stjärna på hemmaplan samtidigt som hon börjat bygga en karriär internationellt.

Amanda klev rakt in i rampljuset när hon vann svenska Idol 2011. Debutalbumet 'All This Way' har uppnått Platinum i Sverige och Amanda har dessutom en diskografi med intressanta samarbeten genom åren, bland annat är hon låtskrivare bakom och sjunger på hit-låten 'Barricade' av den amerikanska Grammy-nominerade och prisbelönta Axwell (del av Swedish House Mafia).

 

Magiker och trollkarl Noah Selg

Noah Selg

Noah Selg. Foto: Roger Persson

 

Noah Selg är trollkarlen från Broby, som med sitt häpnadsväckande trolleri gick vidare med 4 ja i TV-programmet Talang 2022. Han har också tagit silver i både de svenska och nordiska mästerskapen i trolleri 2023. Han åker landet runt för att framföra sin magiska och komiska föreställning - och äntligen kommer han hit!

Love Melander och Gustaf Janernäs

Love och Gustaf.jpg

Sångaren och gitarristen i Kristianstadsbandet Artmade Love Melander tolkar Springsteen tillsammans med fenomenale saxofonisten Gustaf Janernäs.

 

Priser och stipendier som delas ut:

Kristianstads kommuns kulturpris

Kristianstads kommuns kulturpris är på 50 000 kronor och tilldelas någon som har utfört värdefulla insatser på kulturens område och som är född, bosatt eller utövar sin verksamhet i kommunen.

Kristianstads kommuns kulturstipendium

Ett kulturstipendium på 25 000 kronor delas ut till yngre, lovande kulturarbetare som är födda eller bosatta i kommunen, som bidrag till fortsatt utbildning eller annan utvecklande verksamhet.

Kristianstadsbladet/Norra Skånes Kultur- och nöjespris

Ett pris som prisar de lokala kulturröster som har gjort skillnad det senaste året. 

Sparbanken Skånes stipendium för ung kulturtalang

Stipendiet är på 10 000 kr. Villkoret är att stipendiaten är max 25 år och född eller bosatt i Kristianstad, Osby, Hässleholm eller Östra Göinge kommuner. I första hand är stipendiet tänkt som stimulans till yngre lovande kulturtalanger, som bidrag till fortsatt utbildning eller till annan utvecklande verksamhet.

Bakgrund till Kulturgalan

Kulturgalan Kristianstad arrangerades första gången 2015 i Kulturkvarteret Kristianstad. Arrangörer var Kristianstads kommun, kultur- och fritidsförvaltningen och Kristianstadsbladet med Musik i Syd. Syftet var att skapa ett arrangemang, en mötesplats och en värdig inramning för utdelning av Kristianstads kommuns kulturpris och kulturstipendium samt Kristianstadsbladets Kultur- och Nöjespris. Ambitionen var också att sätta fokus på kultur och kulturaktörer i kommunen.

Arrangörer

Vi som gör detta möjligt är Kristianstads kommun, Kristianstadsbladet och Sparbanken Skåne.

 

Meddela fel på sidan

Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

* Obligatoriskt om du vill få svar

Det du skickar till kommunen blir allmän handling.