Kulturgala 13 oktober 2017

Kulturgalan Kristianstad - kulturpris och stipendieutdelning med musik, film, dans, litteratur och mingel!

Kulturkvarteret Kristianstad  •  Fredag 13 oktober kl. 19.00

För tredje gången hålls Kulturgalan i Kristianstad med utdelning av Kristianstads kommuns kulturpris och kulturstipendium, Kristianstadsbladets Kultur- och Nöjespris samt Sparbanken Skånes stipendium för unga kulturtalanger.

Möt kulturpristagare och stipendiater, musiker och kulturpersonligheter, filmare och författare under en fantastisk kväll!

Kvällens konferencier är Matilda Alborn. Hon jobbar till vardags bland annat med programmet Förmiddag på P4 Kristianstad och har tidigare jobbat med många olika program på olika platser inom på Sveriges Radio. Hon driver sitt eget Mademoiselle Carousel Production, där hon producerar radioprogram och podcasts, jobbar som konferencier och moderator, som dj och stylist.

Emma Essinger är artist, sångare, saxofonist, låtskrivare och producent från Kristianstad, numera bosatt i Stockholm. 2004 fick hon Kristianstads kommuns kulturstipendium.

Paula Wright, sångare och låtskrivare, har bandet med sig och bjuder på skön countrymusik. Bandet består av Anders Andersson, Niclas Wright, Patrik "Palle" Olsson och Robin Rignell.

Lena ten Hoopen, fd. Sundström, är journalist och författare. Hennes drivkraft är att förstå hur olika saker hänger ihop. Hon talar ikväll om något aktuellt, något som rör oss alla.

Axel Danielson, regissör, producent och filmare från Vittskövle. Han har varit en del av det Göteborgsbaserade produktionsbolaget Plattform Produktion sedan 2005. Axel har tillsammans med Maximilien Van Aertryck producerat filmen Hopptornet, som blivit en viral världssuccé. Axel visar en del av filmen och berättar om Guldpalmsutdelningen av The Square i Cannes. 

Kristianstad Harp Ensemble består av ungdomar från kommunala musikskolan. Ikväll får vi lyssna på Nina Dahlbom, Linus Larsson, Ellin Carlsson, Malin Olsson, Amanda Andersson och Moa Svensson.

Funky school dance & training är en dansskola för barn och ungdomar från 2 år och uppåt. Ikväll får vi se tjejer och killar 13–18 år dansa ett coolt, nytt nummer.

 

Biljetter

För 200 kr bjuds du på musik, film, litteratur, bubbel, tilltugg, samtal och härliga möten. Biljetter går bra att köpa via Kulturkvarterets hemsida (se länk under relaterad information) eller på Coop City Galleria Boulevard och Kristianstad Tourist Center.

Om priserna

Kristianstads kommuns kulturpris och kulturstipendium är på 50 000 kr respektive 25 000 kr. Priset tilldelas någon som har utfört värdefulla insatser på kulturens område och som är född, bosatt eller utövar sin verksamhet i kommunen. Stipendiet delas ut till yngre, lovande kulturarbetare som är födda eller bosatta i kommunen, som bidrag till fortsatt utbildning eller annan utvecklande verksamhet.

Kristianstadsbladets Kultur- och Nöjespris är ett pris som prisar de lokala kulturröster som har gjort skillnad det senaste året.

Sparbanken Skånes stipendier för unga kulturtalanger: Omfattar tre stipendier på 7 000 kr vardera. Villkoret är att stipendiaten är max 25 år och född eller bosatt i Kristianstad, Osby, Hässleholm eller Östra Göinge kommuner,
I första hand är stipendiet tänkt som stimulans till yngre lovande kulturtalanger, som bidrag till fortsatt utbildning eller till annan utvecklande verksamhet.

Bakgrund till Kulturgalan

Kulturgalan Kristianstad arrangerades första gången 2015 i Kulturkvarteret Kristianstad. Arrangörer var Kristianstads kommun, kultur- och fritidsförvaltningen och Kristianstadsbladet med Musik i Syd. Syftet var att skapa ett arrangemang, en mötesplats och en värdig inramning för utdelning av Kristianstads kommuns kulturpris och kulturstipendium samt Kristianstadsbladets Kultur- och Nöjespris. Ambitionen var också att sätta fokus på kultur och kulturaktörer i kommunen.

Arrangörer

Vi som gör detta möjligt är Kristianstads kommun, Kristianstadsbladet och Sparbanken Skåne i samarbete med Musik i Syd och Blomsterhandel Mats-Ola Andersson.

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.