Relaxen

På vår relax hittar du flera olika välgörande sätt att basta och flera olika pooler, inne och ute. På terrassen har du utsikt över Kristianstads Vattenrike. I loungen hittar du mat, fika och fullständiga rättigheter. Du har tillgång till resten av Badriket under respektive dels öppettider.

Till relaxen är det 18-årsgräns. Vid speciella dagar och tider kommer vi även att erbjuda relaxbad för hela familjen och mer information om dessa tillfällen hittar du under rubriken Barn och ungdomar på relaxen. Handduk och badrock lånas ut till alla vuxna besökare. Barn och ungdomar får låna handduk. Badskor får du gärna ta med själv men lämna de utanför bastun. 

Förköp

Det är möjligt att göra ett förköp till vår relaxavdelning för att vara garanterad en plats. Vi har fler besökare på helger än dagtid på veckodagar. Förköp gör du här 

Boka plats på relaxen för grupper

Vi tar gärna emot större bokningar från företag och organisationer som vill faktureras. Mejla till badriket@kristianstad.se 

Bastu

Varje bastu är unik! Gemensamt är att vi sitter på vår handduk och även har den under våra fötter. Din hud rör inte bastulaven.

Foto inifrån bastun.

Det finns många härliga miljöer att koppla av i!

 

 • Infraröd bastu - Infraröda strålar kommer från väggar och benstöd. IR-strålarna verkar lindrande på muskel- och ledsmärta och kan skynda på läkningsprocessen vid skador. Bastun håller mellan 40–65 grader. 
 • Kelo - Stor aufguss-bastu som tar 45 personer. Namnet kelo kommer från träslaget bastun är gjord av.
 • Sanarium - Ett mellanting av ångbad och klassisk bastu. Temperaturen ligger på cirka 60 grader och luftfuktigheten på 50 %.
 • Tepidarium - Ett rum uppvärmt till cirka 37–39 grader där man sitter på varma bänkar.   
 • Torrbastu -Temperaturen går upp till 100 grader men på grund av den låga luftfuktigheten skapas en behaglig värme. 
 • Vedeldad bastu - Slappna av till den sprakande, varma brasan i vår vedeldade bastu. Antagligen det mest rofyllda sättet att basta på.
 • Ångbad - Cirka 45–55 grader varmt och en luftfuktighet på 100 % En generator skapar ånga och en behaglig doft tillförs. 
 

Bad

Tänk på att duscha av dig innan du går ner i någon av bassängerna.

Kneipbad på terrasen

 • Kallbad - Kallt vatten att svalka sig i efter ett varmt bastubad. 
 • Varmbad inomhus - Varm, stilla bassäng.
 • Varmbad utomhus - Under bar himmel.
   
 • Kneipbad – Gå genom växelvis varmt och kallt vatten för att öka blodcirkulationen.  

Takterrassen

Efter varma bad och bastubad kan det vara härligt att komma ut i friska luften på på terrassen. Här finns solstolar att slappa i, uteduschar att svalka sig i och bord och stolar att äta vid. På terrassen ligger vårt kneipbad och vår bubbelpool. Det är också härifrån du når den vedeldade bastun samt en av våra kelobastur.

 

 

 

 

Meddela fel på sidan

Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

* Obligatoriskt om du vill få svar

Det du skickar till kommunen blir allmän handling.