Trivsel på Badriket

Genom att ta del av nedanstående regler hjälper du oss att skapa ett trivsamt bad för alla. Om du undrar någonting så fråga oss i personalen, vi roterar i hela anläggningen och finns alltid tillgängliga i receptionen.

Vuxenansvar

Som vuxen är det är det du som ansvarar för de barn du har med dig. Det innebär att du har uppsikt över dem under hela vistelsen och ser till att de får den tillsyn de behöver. Bada gärna tillsammans med dina barn, det är både roligt, lärande och säkert. Ni får gärna fråga våra badpedagoger om ni vill ha tips på hur och vad man kan göra för att se till att vattnet alltid är en trygg plats för de små.

För att få gå in på Badriket utan vuxen ska du fyllt 12 år och vara simkunnig. Att vara simkunnig innebär att du kan simma 200 meter på djupt vatten. 

Alla som inte är simkunniga bör åtföljas av en simkunnig vuxen som har uppsikt under vistelsen i anläggningen. 

Badkläder och dusch

När du besöker vattenlandet, motionssimmet och relaxen måste du byta om till badkläder även om du inte har tänkt bada. Vi badar i badkläder, det vill säga baddräkt, bikini, burkini eller badbyxor. 

Duscha och tvätta dig före bad och bastu. Tvål finns i alla våra duschar.  

Badblöja är obligatoriskt för små barn. 

Drunkningslarm

I motionsbassängen och varmvattenbassängen finns ett drunkningslarm som larmar direkt till personal vid drunkningstillbud.

Egen mat/fika

Egen mat eller fika får du ta med och äta på anvisad plats vid motionsbassängen. Glasartiklar är inte tillåtna, så ta med muggar av plast eller papper och packa mat och dryck i flaskor och burkar av annat material än glas. Här finns microvågsugn som du kan låna för att värma mat. 

Barnvagn

Barnvagnar parkeras på barnvagnsparkeringen utanför omklädningsrummen. De får inte tas med in i simhallen. 

Skärmfritt

Badriket är en skärmfri anläggning. Du får alltså inte använda din mobiltelefon, ipad eller dator.  

Rök- och drogfritt

Anläggningen är rök- och drogfri. Du får inte förtära medhavd alkohol.  

Personal

Vi finns alltid i närheten, välkommen till oss om du har frågor eller funderingar.

Genom att betala entréavgift eller boka någon av våra aktiviteter accepterar du våra regler. Följ personalens anvisningar, vi finns till för att skapa ett tryggt, säkert och trevligt bad. Personer som bryter mot våra regler eller på något sätt äventyrar sin egen eller andras säkerhet riskerar att få lämna anläggningen. Betald entré återbetalas inte.  

Meddela fel på sidan

Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

* Obligatoriskt om du vill få svar

Det du skickar till kommunen blir allmän handling.