Konsten

På badhustorget breder konstverket Hybrid Mutations ut sig i mönstret i plattläggningen. Konstnären bakom verket heter Ann Lislegaard som skapat verket tillsammans med landskapsarkitekt Sophie Sahlqvist.

När du kommer till Kristianstads badrike möts du av badhustorget, torget framför huvudentrén. På torget ser du konstverket Hybrid Mutations, som breder ut sig i mönstret i plattläggningen. Den konstnärliga gestaltningen är gjord av konstnären Ann Lislegaard och utgår från Kristianstads Vattenrikes växtlighet. Växtligheten är bearbetad till en hybrid av pixlar och algoritmer. Dessa har sedan format mönstret som breder ut sig över hela badhustorget. 

Ann Lislegaards har lyckats ta ett omfattande konstnärligt grepp om Kristianstads nya badhus och badhustorget med Vattenriket, och det närliggande naturområdet väl inkluderat i den konstnärliga gestaltningen. 

Om konstnären 

Ann Lislegaard (f. 1962) är baserad i Köpenhamn och arbetar med en hybrid av gamla och nya media. Hon använder sig av 3D-animation, 3D-print, teckning, foto, ljus och ljud.

Lislegaard var professor på Det Kgl Danske kunstakademiet mellan åren 2004 och 2013. Hon har sedan 1995 ställt ut internationellt, bland annat på Venedig Biennalen och Sao Paulo Biennalen. Ann Lieslegaard har haft med separatutställningar på Museet for Moderne kunst i Detroit, USA och Tel Aviv Museum, Israel. Hennes konstnärliga gestaltning av Humanistiska teatern i Uppsala har rönt stor uppmärksamhet. Lislegaard är bland annat representerad på SMK, Louisiana Museum, Guggenheim i New York och Reina Sofia i Madrid. 

Vanliga frågor

  • Varför är det konst på Kristianstads badrike?

   Kristianstads kommun tillämpar 1 %-regeln. Den innebär att 1 % av budgeten för större om- och nybyggnationer avsätts till konstnärlig gestaltning. Det nya konstverket är byggnadsanknutet och skapat speciellt för Kristianstads nya badhus.   

 • Meddela fel på sidan

  Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

  * Obligatoriskt om du vill få svar

  Det du skickar till kommunen blir allmän handling.