Nytt boknings- och bidragssystem

Under 2021 byter kultur- och fritidsförvaltningen successivt boknings- och bidragssystem.

Detta berör alla föreningar, företag och privatpersoner som på ett eller annat sätt är i kontakt med vår förvaltning för att söka bidrag inom kultur- och fritidsnämndens verksamhetsområde och/eller boka tider på kommunala fritids- och idrottsanläggningar. 

Att byta system är ett stort och tidskrävande arbete, så vi är tacksamma för att få den hjälp vi efterfrågar. 

Uppdatering av kunduppgifter och boka idrottsanläggningar

Föreningar ska nu uppdatera föreningsuppgifter och ladda upp föreningsdokument i Rbok, det går inte längre än att uppdatera något i det gamla bokning- och bidragssystemet FRI. Samma sak gäller för alla bokningar i de kommunala idrottsanläggningarna som måste göras via Rbok. 

Det är därför viktigt att alla de föreningar som ännu inte registrerat sig i Rbok gör det så fort som möjligt, så att alla uppgifter hamnar i rätt system. 

Tanken är att Rbok ska vara självlärande. Vi rekommenderar att ni i första hand  tittar på de korta instruktionsfilmer som finns på Rbok för att genomföra önskad aktivitet. Men självklart är ni också välkomna att ställa frågor till oss. 

Internet Explorer fungerar dåligt med Rbok så välj istället till exempel någon av följande webbläsare; Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.  

För dig som söker bidrag – byte senare under höst/vinter

När det gäller bidragsansökningar sker det idag på blankett eller digitalt. Om din förening ansöker digitalt sker det idag genom systemet FRI, för alla bidrag. Undantaget är kommunalt aktivitetsstöd, som föreningar ansöker om via systemet Aktivitetskort på Nätet, ApN. Rbok ersätter både FRI och Aktivitetskort på Nätet. Exakt tidpunkt för införandet är inte klart, men målsättningen är under höst/vinter 2021. 

Enkelt för alla

Vi har en förhoppning om att Rbok ska förenkla kontakten mellan våra medborgare (föreningar, företag och privatpersoner) och kultur- och fritidsförvaltningen. 

Den här sidan uppdateras med aktuell information, under hela införandeprocessen. 

Har ni frågor, kontakta Henrik 

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.