Fritidsbanken

I förråd, garage och vindsutrymmen finns det mängder av sport- och friluftsutrustning som sällan eller aldrig används. Det kan vara inlines som blivit urväxta, skidor som är för korta eller fotbollsskor som spelat sin sista match. Fritidsbanken tar tacksamt emot utrustning och lånar ut den gratis.

Exempel på sport- och friluftsutrustning du kan skänka till Fritidsbanken
Exempel på sport- och friluftsutrustning du kan skänka till Fritidsbanken

Fritidsbanken samlar in och lånar kostnadsfritt ut begagnad sport- och friluftsutrustning. Genom att ta tillvara på och återbruka bidrar Fritidsbanken till ett mer hållbart samhälle, samtidigt som idrottsaktivitet, hälsa och välbefinnande främjas.

Du kan nu lämna dina avlagda skridskor, boulespelet som står och samlar damm, hopprep, stormkök eller andra fritidsprylar, som du inte längre använder, i avsedda kärl som står vid återvinningsstationerna i Åhus och Kristianstad (Returum).

Ambitionen är att öppna Fritidsbanken Kristianstad i början av våren 2022. 

- Det är en stor glädje att vi inom en snar framtid kan öppna Fritidsbanken, en verksamhet som på olika sätt kan gynna många i vår kommun. Jag välkomnar insamlandet  av utrustning. Det är så fint att saker kan få en längre användningstid, många barn och ungdomar kommer ges möjlighet att få prova på nya sporter utan att det ska kosta i utrustning. Win-win blir det i många avseenden, miljötänk, hållbarhet och välgörenhet som i sin tur kan ge  gladare och friskare barn som i förlängningen kanske blir medlem i någon ny förening, säger Lena Ohlsson ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

Insamling med hjälp av föreningslivet

Hör av er till oss om din förening är intresserad av att vara en del av insamlingen. Efter att ni gjort er insamling kommer vi och hämtar upp den insamlade utrustningen.

Insamling som privatperson

Vill du hjälpa till med insamlingen finns möjligheten att lämna utrustningen på återvinningscentralerna i Kristianstad (Returum) och Åhus.

 

Tack för din hjälp!

 

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.