Till startsidan

Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Neither the City of Kristianstad nor any entity within the city´s administration can be held liable for the correctness of the translation.

Hälsoträdgården

Alla är välkomna till Hälsoträdgården i Tivoliparken. Det är en unik mötesplats för alla åldrar med en stor trädgård och ett växthus med ett orangeri. Trädgården är en läkande miljö, en aktivitets- och arbetsplats men också ett intressant och spännande besöksmål.

Kommunens tekniska förvaltning, C4 Teknik, har hand om utvecklingen och samordningen i trädgården. Projektledare och trädgårdsmästare i Hälsoträdgården är Hermine Wendt Linder. Skötseln utförs tillsammans med grupper, föreningar och allmänhet som är engagerad i trädgården under ledning av trädgårdsmästaren. Under vardagar och när olika grupper har aktiviteter i Hälsoträdgården är det bara att gå in i växthuset, se sig omkring eller sätta sig ned en stund. Själva trädgården är alltid öppen för besök. Det finns ingen servering i Hälsoträdgården.

Ett 50-tal personer deltar i organiserad verksamhet i trädgården. Deltagare i samverkansgruppen kommer från:

 • Hälsoträdgårdens vänner
 • Omsorgsförvaltningen
 • Folkuniversitetet, Konsensus
 • Kristianstads trädgårdsförening
 • C4 Teknik

Idag är det bara de föreningar och organisationer som ingår i Samverkansrådet som får boka lokalerna, för att lokalerna i största möjliga mån ska vara tillgängliga för allmänheten. Samverkansgruppens medlemmar gör sina bokningar genom trädgårdsmästaren. Under dagtid är dock alla välkomna och sätta sig ute trädgården eller inne i växthuset!

Programverksamhet

Under året finns programverksamhet för olika åldrar i trädgården:

2018

 • 4 mars - Workshop: Tomat & Basilika

  Tid: kl. 13 - 16.
  Välkommen att lära dig odla tomat från frö och hur du kan få fram basilika med enkel hydroponisk odling. Både med hembyggda system och färdiga kit. Drop in i Hälsoträdgårdens lokaler i Tivoliparken. Ingen föranmälan. Vid frågor ring Andreas på tfn: 0706-00 10 16. Workshopen sker i samarbete med Kristianstads trädgårdsförening.

 • 24 mars - Workshop: Beskär rosor
  Tid: kl. 10 - 14

  Vi finns på plats i Rosenträdgården för att visa och prata om hur man beskär rosor. Drop in, ingen föranmälan. Vid frågor ring Annika på 044-24 77 40. Workhopen sker i samarbete med Rosensällskapet och Kristianstads Trädgårdsförening. 

 • 28 april - Vårfest
  Tid: kl. 10 - 14

  Fira våren med oss i Hälsoträdgården! Växtmarknad, trädgårdshantverk, stickat, återbruk och begagnade böcker. Kaffe och våfflor med grädde och sylt finns till försäljning.

 • 18 - 19 maj - Kulturnatt
  Mer info kommer!

Öppen trädgård på tisdagar

*Stängt för säsongen. Välkommen tillbaka den 6 mars 2018!* Varje tisdag kl. 9.30 - 12 träffas människor i olika åldrar och bakgrund för att umgås och arbeta i trädgården tillsammans. Den öppna trädgården är öppen för alla som vill delta i det praktiska trädgårdsarbetet, umgås med andra trädgårdsintresserade och njuta en stund i trädgården. Vi brukar börja med att fika tillsammans till självkostnadspris. Därefter berättar trädgårdsmästaren vad som är aktuellt att göra i trädgården och alla hjälper till efter sin förmåga.  Ta på oömma kläder, glatt humör och kom förbi!

 • Meddela fel på sidan

  Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

  * Obligatoriskt om du vill få svar

  Det du skickar till kommunen blir allmän handling.