Hälsoträdgården

Alla är välkomna till Hälsoträdgården i Tivoliparken. Det är en unik mötesplats för alla åldrar med en stor trädgård och ett växthus med ett orangeri. Trädgården är en läkande miljö, en aktivitets- och arbetsplats men också ett intressant och spännande besöksmål.

Kommunens tekniska förvaltning, C4 Teknik, har hand om utvecklingen och samordningen i trädgården. Projektledare och trädgårdsmästare i Hälsoträdgården är Hermine Wendt Linder. Skötseln utförs tillsammans med grupper, föreningar och allmänhet som är engagerad i trädgården under ledning av trädgårdsmästaren. Under vardagar och när olika grupper har aktiviteter i Hälsoträdgården är det bara att gå in i växthuset, se sig omkring eller sätta sig ned en stund. Själva trädgården är alltid öppen för besök. Det finns ingen servering i Hälsoträdgården.

Ett 50-tal personer deltar i organiserad verksamhet i trädgården. Deltagare i samverkansgruppen kommer från:

 • Hälsoträdgårdens vänner
 • Omsorgsförvaltningen
 • Folkuniversitetet, Konsensus
 • Kristianstads trädgårdsförening
 • C4 Teknik

Idag är det bara de föreningar och organisationer som ingår i Samverkansrådet som får boka lokalerna, för att lokalerna i största möjliga mån ska vara tillgängliga för allmänheten. Samverkansgruppens medlemmar gör sina bokningar genom trädgårdsmästaren. Under dagtid är dock alla välkomna och sätta sig ute trädgården eller inne i växthuset!

Programverksamhet

Under året finns programverksamhet för olika åldrar i trädgården:

2018

 • 4 mars - Workshop: Tomat & Basilika

  Tid: kl. 13 - 16.
  Välkommen att lära dig odla tomat från frö och hur du kan få fram basilika med enkel hydroponisk odling. Både med hemmabyggda system och färdiga kit. Drop in i Hälsoträdgårdens lokaler i Tivoliparken. Ingen föranmälan. Vid frågor ring Andreas på tfn: 0706-00 10 16. Workshopen sker i samarbete med Kristianstads trädgårdsförening.

 • 24 mars - Workshop: Beskär rosor
  Tid: kl. 10 - 14

  Vi finns på plats i Rosenträdgården för att visa och prata om hur man beskär rosor. Drop in, ingen föranmälan. Vid frågor ring Annika på 044-24 77 40. Workshopen sker i samarbete med Rosensällskapet och Kristianstads Trädgårdsförening. 

 • 28 april - Vårfest
  Tid: kl. 10 - 14

  Fira våren med oss i Hälsoträdgården! Växtmarknad, trädgårdshantverk, stickat, återbruk och begagnade böcker. Kaffe och våfflor med grädde och sylt finns till försäljning.

 • 18 - 19 maj - Kulturnatt

 • 2 december - Julmarknad
  Tid: kl. 12 -16

  Mysig julmarknad i Hälsoträdgården. Julkärvar, dörrkransar, hemlagade marmelader, hembakat, äpplen och honung till försäljning. Du hittar även stickat, julkort, prydnadssaker, bruksföremål i betong och mycket mer. Välkommen!

 • 13 december - Lucia
  Tid:  kl. 17

  Välkommen att fira Lucia med oss i Hälsoträdgården. Det blir finstämd körsång med Fröknegårdsskolans musikklasser, korvgrillning och försäljning av frukt, honung och julkransar. Luciatåget kommer kl. 18.30. Vi bjuder på glögg och pepparkakor.

Öppen trädgård på tisdagar

Mars - 18 december, varje tisdag kl. 9.30 - 12 träffas människor i olika åldrar och bakgrund för att umgås och arbeta i trädgården tillsammans. Den öppna trädgården är öppen för alla som vill delta i det praktiska trädgårdsarbetet, umgås med andra trädgårdsintresserade och njuta en stund i trädgården. Vi brukar börja med att fika tillsammans till självkostnadspris. Därefter berättar trädgårdsmästaren vad som är aktuellt att göra i trädgården och alla hjälper till efter sin förmåga.  Ta på oömma kläder, glatt humör och kom förbi! 

 • Meddela fel på sidan

  Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

  * Obligatoriskt om du vill få svar

  Det du skickar till kommunen blir allmän handling.