Hälsoträdgården

Alla är välkomna till Hälsoträdgården i Tivoliparken. Det är en unik mötesplats för alla åldrar med en stor trädgård och ett växthus med ett orangeri. Trädgården är en läkande miljö, en aktivitets- och arbetsplats men också ett intressant och spännande besöksmål.

Tekniska förvaltningen har hand om utvecklingen och samordningen i trädgården. Projektledare och trädgårdsmästare i Hälsoträdgården är Hermine Wendt Linder. Skötseln utförs tillsammans med grupper, föreningar och allmänhet som är engagerad i trädgården under ledning av trädgårdsmästaren. Under vardagar och när olika grupper har aktiviteter i Hälsoträdgården är det bara att gå in i växthuset, se sig omkring eller sätta sig ned en stund. Själva trädgården är alltid öppen för besök. Det finns ingen servering i Hälsoträdgården.

Ett 50-tal personer deltar i organiserad verksamhet i trädgården. Idag är det bara de föreningar och organisationer som ingår i samverkansrådet som får boka lokalerna, för att lokalerna i största möjliga mån ska vara tillgängliga för allmänheten. Samverkansgruppens medlemmar gör sina bokningar genom trädgårdsmästaren. Under dagtid är alla välkomna och sätta sig ute trädgården eller inne i växthuset!

Öppen trädgård

Till och med 22 oktober 2019, varje tisdag kl. 9.30 - 12 träffas människor i olika åldrar och bakgrund för att umgås och arbeta i trädgården tillsammans. Den öppna trädgården är öppen för alla som vill delta i det praktiska trädgårdsarbetet, umgås med andra trädgårdsintresserade och njuta en stund i trädgården. Vi brukar börja med att fika tillsammans till självkostnadspris. Därefter berättar trädgårdsmästaren vad som är aktuellt att göra i trädgården och alla hjälper till efter sin förmåga.  Ta på oömma kläder, glatt humör och kom förbi!

Programverksamhet 2019

Under året finns ett spännande program med aktiviteter för olika åldrar i trädgården. Alla programpunkter är gratis och drop In - ingen föranmälan krävs.

 • 23 november - Groddar och skott
  Tid: kl. 14
  "Grodd-Jonas" från Sproutly undervisar om hur man odlar groddar och skott. Jonas går igenom näringslära och visa hur man använder sig av groddar i maten. Det bjuds på bröd, paté och sallad med groddar som basingredienser. Efter kursen finns tillfälle att handla frön och odlingsburkar. Gratis och ingen föranmälan krävs. Samarr: Kristianstad trädgårdsförening
 • 1 december - Julmarknad
  Tid: kl. 12 - 16

  Mysig julmarknad i Hälsoträdgårdens växthus. Njut av hantverk och mathantverk. Julkärvar, dörrkransar, hembakat, äpplen och honung till försäljning. Korvgrillning och kaffeförsäljning. Välkommen!

 • 13 december - Lucia
  Tid: kl. 18.30

  Välkommen att fira Lucia med oss i Hälsoträdgården! Det blir finstämd körsång med Fröknegårdsskolans musikklasser. Innan luciatågets ankomst 18.30 finns möjlighet att köpa grillad korv, frukt, honung och julkransar - öppet från kl 17.00. Vi bjuder alla på glögg och pepparkakor. Välkommen!

Vanliga frågor

 • Meddela fel på sidan

  Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

  * Obligatoriskt om du vill få svar

  Det du skickar till kommunen blir allmän handling.