Hälsoträdgården

Alla är välkomna till Hälsoträdgården i Tivoliparken. Det är en unik mötesplats för alla åldrar med en stor trädgård och ett växthus med ett orangeri. Trädgården är en läkande miljö, en aktivitets- och arbetsplats men också ett intressant och spännande besöksmål.

Tekniska förvaltningen har hand om utvecklingen och samordningen i trädgården. Projektledare och trädgårdsmästare i Hälsoträdgården är Hermine Wendt Linder. Skötseln utförs tillsammans med grupper, föreningar och allmänhet som är engagerad i trädgården under ledning av trädgårdsmästaren. Under vardagar och när olika grupper har aktiviteter i Hälsoträdgården är det bara att gå in i växthuset, se sig omkring eller sätta sig ned en stund. Själva trädgården är alltid öppen för besök. Det finns ingen servering i Hälsoträdgården.

Ett 50-tal personer deltar i organiserad verksamhet i trädgården. Idag är det bara de föreningar och organisationer som ingår i samverkansrådet som får boka lokalerna, för att lokalerna i största möjliga mån ska vara tillgängliga för allmänheten. Samverkansgruppens medlemmar gör sina bokningar genom trädgårdsmästaren. Under dagtid är alla välkomna och sätta sig ute trädgården eller inne i växthuset!

Öppen trädgård

Till och med oktober, varje tisdag kl. 9.30 - 12 träffas människor i olika åldrar och bakgrund för att umgås och arbeta i trädgården tillsammans. Den öppna trädgården är öppen för alla som vill delta i det praktiska trädgårdsarbetet, umgås med andra trädgårdsintresserade och njuta en stund i trädgården. Vi brukar börja med att fika tillsammans till självkostnadspris. Därefter berättar trädgårdsmästaren vad som är aktuellt att göra i trädgården och alla hjälper till efter sin förmåga.  Ta på oömma kläder, glatt humör och kom förbi!

Programverksamhet 2020

Under året finns ett spännande program med aktiviteter för olika åldrar i trädgården. Alla programpunkter är gratis och drop In - ingen föranmälan krävs.

 • 8 mars - Frö-och sticklingsbytardag
  Tid: kl. 14 - 16.
  I orangeriet dukar vi upp för klassisk fröbytardag/försäljning. Tag med de fröer och sticklingar du vill dela med dig av, eller kom för att själv fynda! Alla är välkomna.
  Samarr: Kristianstads Trädgårdsförening.

 • 10 mars - Öppen trädgård
  Tid: varje tisdag kl. 9.30 - 12
  Säsongsstart! Trädgården öppen för alla som vill delta i det praktiska trädgårdsarbetet, umgås med andra trädgårdsintresserade och njuta en stund i trädgården. Alla hjälper till efter förmåga. Ta på oömma kläder, glatt humör och kom förbi!

 • 22 mars - Föreläsning med Peter Albrecht
  Tid: kl. 14
  Peter kommer från Villands Vånga Veganträdgård och kommer att berätta om ekologisk permakultur, veganska odlingssystem, skogsträdgård, perenna grönsaker och praktiska odlingsmetoder.
  Samarr: Kristianstads Trädgårdsförening

 • 26 april - Vårfest!
  Tid: kl. 10 - 14
  Fira våren med Hälsoträdgårdens årliga växtmarknad där du kan köpa växter, trädgårdsprodukter, hantverk och spännande återbrukade trädgårdssaker.

Vanliga frågor

 • Meddela fel på sidan

  Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

  * Obligatoriskt om du vill få svar

  Det du skickar till kommunen blir allmän handling.