Friluftskul lördag 3 juni

Att vistas utomhus är härligt för både kropp och själ. I vår kommun finns massor med fin natur och möjligheter till friluftsliv. Den 3 juni blir det Friluftskul – en dag full av spännande aktiviteter. Prova på något nytt och roligt med familj och vänner!

Tre barn paddlar kajak i Helge å utanför Ekenabben

Dagen börjar med att Cykelleden Skåne invigs på Stora torg kl. 10.00. Sedan bjuds det på guidad cykling i grupp med STF och Cykelfrämjandet på två av lederna.

På eftermiddagen blir det prova på friluftsliv på Ekenabben kl. 12.00-16.00 med aktiviteter för alla åldrar. Det är Kristianstads kommun och Biosfärområde Vattenriket som bjuder in alla medborgare och besökare att ta del av en dag full av spännande aktiviteter.

Här kan du gissa bajset och göra paracord-armband med Scouterna, paddla kajak med Kristianstads kanotklubb, följa med på guidad fågelskådning med Nordöstra Skånes fågelklubb, följa Skogsmulles aktivitetsspår och kasta kottar på en kottetavla med Friluftsfrämjandet.

Du kan smaka kokkaffe och göra pinnbröd med kultur- och fritidsförvaltningen, håva i sjön med naturum Vattenriket, gå på blomstervandring och leta insekter med Naturskyddsföreningen, prova kasta fiskespö på land med Peshku, Hitta ut med PAN, utmana varandra i en dragkamp, sätta upp tält och hinderbana med Fritidsbanken och lära dig allt om Lillö borg med Vattenrikets vänner.

Så kom och spendera en härlig dag utomhus med oss och upplev allt det roliga inom friluftsliv som kommunen har att erbjuda. Varmt välkomna!

Program

Kl. 10.00 Invigning av Cykelleden Skåne på Stora torg och guidade cykelturer
Kommunfullmäktiges ordförande Camilla Palm och regionala utvecklingsnämndens ordförande Anna Jähnke inviger.

Cykelfrämjandet delar ut “Skånes Cykelfrämjarpris”, därefter bjuds det på guidad cykling i grupp på Cykelleden Skåne.

Kl. 10.30 STF startar en guidad tur på led 101 från Kristianstad till Hässleholm. Ingen föranmälan. Läs mer på STF:s webbplats.

Kl. 10.30 startar Cykelfrämjandet en guidad tur på led 103 från Kristianstad till Lomma. Ingen föranmälan. Läs mer på Cykelfrämjandets webbplats.

Kl. 12.00–16.00 Prova på friluftsliv för hela familjen på Ekenabben
Paddla, håva småkryp, spana efter fåglar och baka pinnbröd.
Prova på något nytt och roligt med familj och vänner!

Hitta till Ekenabben

Lämna gärna bilen hemma om du kan. Om du kommer med bil parkerar du på ridklubbens p-plats. Parkeringen hittar du här.

Känn dig riktigt välkommen till en trevlig dag tillsammans.

Ett arrangemang i samarbete med Naturskyddsföreningen, PAN - Kristianstad, Kristianstads kanotklubb, Peschku sportfiskeklubb, Vattenrikets vänner, STF östra Skåne, Nordöstra Skånes fågelklubb, Scouterna, Friluftsfrämjandet och Fritidsbanken

 

 

 

Meddela fel på sidan

Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

* Obligatoriskt om du vill få svar

Det du skickar till kommunen blir allmän handling.