Friluftsliv

I Kristianstads kommun finns alla möjligheter till ett rikt friluftsliv. Naturen finns där runt hörnet, det krävs inga förberedelser, kostar inget och är tillgängligt för alla, det är bara att ge sig ut.

Vandring på Kjugekull
Vandring på Kjugekull

Kanske bara ströva och känna glädjen av att vara ute i naturen, ensam eller med andra. Eller hitta ditt närmsta naturreservat och fortsätt med ett annat nästa gång. När du betat av alla som finns i vår kommun kan du besöka något av de andra naturområden för friluftsliv som finns.

När du känner dig någorlunda hemmastadd i ditt naturområde, varför inte prova att ta en promenad med pannlampa i mörkret och upplev samma natur med andra sinnen. Sätt dig på en stubbe eller sten och lyssna. Vad är det som händer i naturen på kvällen?

Hitta en grillplats och ta med familjen för att baka pinnbröd och grilla banan med smält choklad eller bjud med någon du tycker om och poppa popcorn, titta in i elden eller djupt in i varandras ögon.

Byt musik mot fågelkvitter, åk och fiska, dra en repa med cykeln eller besök någon av alla våra badplatser och ta ett dopp.

I Kristianstads kommun är det nära till naturen, till både parker, skogar, sjöar och hav. Möjligheterna till friluftsliv är många och möjligheten att hitta sitt smultronställe i naturen stort. Nya upptäckter, massa frisk luft och flera positiva hälsofördelar har du att se fram emot. Fyll fikakorgen och ge dig ut för att uppleva Kristianstads fina natur.

Meddela fel på sidan

Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

* Obligatoriskt om du vill få svar

Det du skickar till kommunen blir allmän handling.