Wall of Kindness

Den 11-17 februari 2019 byggs det för andra året i rad en vägg av vänlighet i Kristianstad. På Stora torg kan alla som vill lämna in vinterjackor till både barn och vuxna, som behöver hålla sig varma i kylan.

"Ta en jacka om du behöver - ge en jacka om du har över".
"Ta en jacka om du behöver - ge en jacka om du har över".

Från och med måndag 11 februari till och med söndag 17 februari finns Wall of Kindness på plats på Stora torg. Skånes Stadsmissions Wall of Kindness är från början ett medborgarinitiativ som fick stor genomslagskraft under Malmö Stads julmarknad 2017. Detta följdes upp samma år i Kristianstad och nu är det återigen dags.

– Behovet av en varm vinterjacka är stor. Här kan alla som vill bidra till att värma en medmänniska hänga en jacka som man inte behöver längre, säger Maria Asklund, planeringsstrateg social hållbarhet, Kristianstads kommun.

På Wall of Kindness fokuserar vi på vinterjackor. Behovet av en varm vinterjacka är stor. Här kan alla som vill bidra till att värma en medmänniska hänga en jacka som man inte behöver längre. Andra varor kan som vanligt lämnas till Café David på Skånes Stadsmission.

– Tanken med Wall of Kindness är att de som har mer än de behöver kan skicka vidare till någon som inte har, men också att jackor som inte används kommer till nytta. Vi vet redan att Kristianstadsborna är givmilda och är övertygade att årets upplaga av Wall of Kindness blir minst lika lyckad som förra årets, säger Sara Larsson, enhetschef Skåne Stadsmission Kristianstad.

Det är deltagarna på Skånes Stadsmissions Café David som i samarbete med Medborgarskolan, målat de tavlor som kommer att pryda Wall of Kindness i Kristianstad. Måndagen den 11 februari klockan 10.00 finns representanter från Skåne Stadsmission och Kristianstads kommun på plats för att öppna Wall of Kindness och berätta mer om väggen och idéen bakom den.

Idéen om en ”vänlighetens vägg” kommer från Iran och den går ut på att främja stadens eget kretslopp av vänlighet i form av skänkta kläder. 

Om Skåne Stadsmission Kristianstad

Skåne Stadsmission driver Café David och Nattjouren i Kristianstad. Till Skåne Stadsmission kommer kvinnor och män som lever i hemlöshet och utsatthet. Här får deltagarna mat i magen, en varm dusch och rena kläder, samtalsstöd, aktiviteter, utflykter och skapande verksamhet för att lägga grunden till en långsiktig förändring till ett bättre liv. Och inte minst en trygg, varm plats med gemenskap.

Förra året serverade Skåne Stadsmission 7208 frukostar, 1987 luncher och 3020 eftermiddagsfikor. På Nattjouren hade de 3877 övernattningar.

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.