Ett hållbart VM

Vi arbetar aktivt med hållbarhet och även du kan bidra från ditt håll. Tänk till exempel på var du bor och hur du reser till och från matcherna.

Handbolls-VM 2023 arbetar med hållbarhet inom fyra områden: ekologisk, social, ekonomi och ledarskap. Exempel på aktiviteter är satsningar på minskat matsvinn, återbruk av material, rörelseglädje via Hand the Ball och Lilla VM, en sund ekonomi för fortsatt satsning på ungdomshandboll samt utbildning av nya ledare i handbollen.

I Kristianstad satsar vi extra på den ekologiska hållbarheten genom åtgärder inom återvinning, återbruk och fossilfria transporter.

Tänk hållbart under VM

Vi arbetar aktivt med hållbarhet under mästerskapet och även du kan bidra. Främst gäller det att se över ditt resande till och från matcherna.

Hur kan du resa klimatsmart?

Vi uppmuntrar dig att resa klimatsmart till och från matcherna genom att välja kollektivtrafik som tåg och buss. På Skånetrafikens hemsida hittar du information om hur du reser till och från och inom Kristianstad. 

Till Kristianstad Arena med tåg, cykel och buss

Kristianstad Arena är beläget centralt i Kristianstad på Västra Storgatan 69. Från Kristianstad C och Centrum tar det bara 15 min att gå. Från Kristianstad C kan du ta stadsbuss 3. Vid arenan finns det gott om parkeringsmöjligheter för cykel.  

Laddplatser för elbilar

Alldeles i närheten av Kristianstad Arena finns det flera laddplatser för elbil.

Bo nära

För att minska miljöbelastningen kan du aktivt välja ett boende med miljöprofil. Och om möjligt, välj boende så nära arenan som möjligt.

Du hittar tips på hur du reser klimatsmart till mästerskapet på handbollslandslagets hemsida: https://www.handbollslandslaget.se/vm-2023/vm-2023_herr/

 

Meddela fel på sidan

Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

* Obligatoriskt om du vill få svar

Det du skickar till kommunen blir allmän handling.