VM i handboll 2023

Handbolls-VM 2023 äger rum i januari 2023. Kristianstad är värd för gruppspelet i grupp D med Island, Portugal, Sydkorea och Ungern. Matcherna i Kristianstad Arena spelas den 12 till 16 januari.

Kristianstads kommun är värdkommun för grupp D med Island, Portugal, Ungern och Sydkorea. Alla matcher spelas i Kristianstad Arena den 12-16 januari 2023. 

Biljetter kan du köpa via länken i relaterad information.

Förberedelserna i Kristianstad startade redan sommaren 2021. Handbolls-VM 2023 är ett av de största internationella idrottsevenemangen i Sverige under 2023 och det evenemang som beräknas få störst uppmärksamhet i media, såväl nationellt som internationellt. Enligt Internationella Handbollsförbundets bedömning kommer mästerskapet att ses av upp emot 2 miljarder TV-tittare i fler än 150 länder. Över 100 medierepresentanter kommer att följa mästerskapet på plats i Kristianstad.

Gruppbild_beskuren.jpg

Från vänster: Förbundskapten Glenn Solberg, Kristianstadsdelegationen med Ylva Schnorrenberger, Nikolas Larsson och Henrik Fröberg och längst till höger Stefan Lövgren, VD för Svenska Handbollslandslaget AB

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.