Smakmånad

September är skördemånaden nummer ett. I Kristianstad uppmärksammar vi detta genom att utropa september till Smakmånad. Runt om i kommunen ordnas olika evenemang som ger oss möjlighet att tänja på smaklökarna och ta del av allt det goda som växer omkring oss.

Smakmånadens matevenemang lyfter speciellt fram det lokalproducerade. Vi vill visa odlarnas och producenternas fantastiska produkter som tillverkas och säljs i gårdsbutiker, livsmedelsaffärer och serveras på restauranger och kaféer i vårt område. Att smaka på Kristianstad på detta sätt har blivit något av en succé. 

Arrangemang under Smakmånad 20222 

 • Skördefest Kristianstad i Tivoliparken den 3 september
  Marknaden där mat och smakkreativiteten flödar! Upptäck många av våra lokala odlare och livsmedelsproducenter och det fantastiska jobb de gör med sina grödor och produkter. Barnens Skördefest är öppen med aktiviteter för de yngre, som också kan delta i ett käpphästlopp. Växtmarknad ordnas i Hälsoträdgården. Musikunderhållning med UnderhållningsPatrullen, Alex och O:na och Kikki Danielsson. Marknaden är öppen  kl. 11.00 – 17.00. 

 • Smakmarknad i Åhus lördagen den 10 september
  På Åhus torg blir det traditionell smakmarknad med lokala aktörer och med inslag av både vikingatid och medeltid. På evenemangsstranden drabbar riddare samman i tornerspel.

 • Vångabygdens skördefest söndagen den 11 september
  Vångabygdens skördefest bjuder på mat och musik vid foten av Vångaberget, där löpare samtidigt tävlar i Vånga Mountain Extreme. Skördefesten pågår mellan kl. 12 och 17.
 • MovEat den 17 oktober
  En mat och promenadupplevelse där den som har fått tag i biljett kan upptäcka Kristianstads krogar. (Evenemanget är utsålt.)
 • Smaka på Åhus - krogrunda lördagen den 24 september
  Det blir en krogrunda med möjlighet att smaka på 13 ställen i Åhus. Smakportioner serveras på krogarna och hos dryckesproducenter i Åhus. Lättast tar man sig runt med cykel.
 • Meddela fel på sidan

  Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

  * Obligatoriskt om du vill få svar

  Det du skickar till kommunen blir allmän handling.