Smakmånad

September är skördemånaden nummer ett. I Kristianstad uppmärksammar vi detta genom att utropa september till Smakmånad, för elfte året i rad. Runt om i kommunen ordnas olika evenemang som ger oss möjlighet att tänja på smaklökarna och ta del av allt det goda som växer omkring oss.

Smakmånadens matevenemang lyfter speciellt fram det lokalproducerade. Vi vill visa odlarnas och producenternas fantastiska produkter som tillverkas och säljs i gårdsbutiker, livsmedelsaffärer och serveras på restauranger och kaféer i vårt område. Att smaka på Kristianstad på detta sätt har blivit något av en succé. 

Arrangemang under Smakmånad 2021 (fler kan komma)

 • Äta ute i Vattenriket den 4 september klockan 13-15

  Grytor, smörgåsar eller bara en slät kopp kaffe. Att äta ute är ett härligt sätt att uppleva naturen! Hanna Olvenmark som står bakom ”Portionen under tian” pratar och lagar mat utanför naturum. Här bjuder hon på inspiration och tips på matsäcksmat och middagar att laga på stormkök. 

 • Skördefest Kristianstad Väst den 10-12 september
  Torgmarknad med lokala leverantörer utanför Stora COOP Härlöv. Det finns matvagnar, tivoli och vi bjuder på underhållning/show med musik av Pidde P på lördagen. Vi följer folkhälsomyndighetens riktlinjer för ett säkert evenemang.

 • Traditionell smakmarknad i Åhus lördagen den 11 september
  På Åhus torg blir det traditionell smakmarknad med lokala aktörer. Det kommer att finnas matvagnar, tivoli och underhållning med både dans och musik. I Åhus butiker pågår samtidigt "Vi bjuder upp" med lokala smakprover. 

 • Åhus dukar upp - krogrunda lördagen den 18 september
  Det blir en krogrunda med möjlighet att smaka på Åhus alla krogar. Smakportioner serveras på krogarna och hos dryckesproducenter i Åhus. Lättast tar man sig runt med cykel.

 • Skördefest Kristianstad i Tivoliparken den 25 september
  Marknaden där mat och smakkreativiteten flödar!Upptäck många av våra lokala livsmedel- och växtproducenter och det fantastiska jobb de gör med sina grödor och produkter. Barnens Skördefest är öppen med aktiviteter för de yngre. Marknaden är öppen  kl. 11.00 – 17.00.

 • MovEat den 2 oktober
  En mat och promenadupplevelse där du kan upptäcka god mat, antingen själv eller tillsammans med andra.

   

 • Meddela fel på sidan

  Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

  * Obligatoriskt om du vill få svar

  Det du skickar till kommunen blir allmän handling.