Tillgänglighet under Kulturnatt

Under Kulturnatt kan vissa delar av staden vara svårframkomliga för dig som har rullstol, rullator eller på annat sätt tar dig fram. Här får du tips så att du kan planera din kulturnattsupplevelse. Åk gärna med kollektivtrafiken om du ska besöka Kulturnatt.

Under Kulturnatt är alla aktiviteter gratis för besökarna, men det kan krävas platsbokning i vissa fall, se det digitala programmet.

Ändringar i stadsbussarnas turer

Vissa turer för stadsbussarna kommer att påverkas. Glöm inte att kolla om din buss påverkas, både vad gäller hållplats och tidtabell. 

Fordonstrafik

Körvägarna runt Stora torg och Christian den IV:s gata är påverkade, och i vissa fall avstängda, mellan den 17 och 21 maj. Nya Boulevarden mellan Östra och Västra Vallgatorna stängs av från klockan 00.00 den 19 maj till och med söndag 21 maj klockan 03.30.

Parkering

Det är parkeringsförbud på Stora torg. Vi hänvisar till parkeringarna vid Vattentornet, naturum och infartsparkeringen vid Långebro.

Aktiviteter på gågatorna

Den 19 maj är det cruisin med Movie Town Cruisers Christianstad. Den 20 maj ser vi Wendes ridande batteri på gågatorna, ackompanjerade av Hemvärnets musikkår.

Tillgänglighetramp

Finns på Stora torg till vänster om mixerplats vid Ikaros (om man tittar mot scenen framifrån).

Extra toaletter

Finns på Stora torg.

Om specifika programpunkter

Vi hänvisar till respektive arrangör för mer information om tillgänglighet för varje enskild plats.

Frågor

Om du har frågor angående tillgängligheten kan du kontakta kommunens medborgarcenter för mer information. 

Meddela fel på sidan

Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

* Obligatoriskt om du vill få svar

Det du skickar till kommunen blir allmän handling.