Hållbara måltider – ett kulturarv!?

Etnologen Håkan Jönsson föreläser om mat och hållbarhet

Hur vi ska lösa framtidens matproduktion är en fråga som berör oss alla. Det pratas ofta om nya, hållbara matvaror; odlat kött, insektsmjöl, alger, nya vegetariska protein. Men den hållbara maten kanske inte enbart är något nytt som måste uppfinnas, vi kanske kan hitta den i vårt kulturarv.
Håkan Jönsson är etnolog och matforskare vid Lunds universitet. Han har en bakgrund som kock och har bland annat forskat om ämnen som livsmedel, måltider och gastronomi.
Föreläsningen görs i samarbete med Folkuniversitetet och ingen förbokning krävs.

Information

När

Fredag 20 maj 2022

17:00 - 17:45

Var

Regionmuseet Skåne

Kristianstad

Arrangör

Regionmuseet Skåne och Folkuniversitetet

Tel: 044-620 19 00

info@regionmuseet.se

Pris: Gratis

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.

Kontakt

Medborgarcenter

Telefon

044-13 50 00

Besöksadress

Rådhus Skåne

Västra Storgatan 12

291 80 Kristianstad