Daniela Rathana

Stjärnskottet på svenska R’n’B-scenen avslutar fredagens program

Hennes tolkning av Veronica Maggios klassiker ”Satan i gatan” har gått varm under våren och nu står det klart att vi ser Daniela i årets säsong av Så mycket bättre. - Men först, Kulturnatt!

Med två Grammisnomineringar i bagaget inledde stjärnskottet Daniela Rathana sommaren med klubbiga singeln ”Havanna” den 2 juli. Den 24 september släpps hennes debutalbum ”Rathana Club”. Under de senaste åren har hon delat scen med artister som Oskar Linnros, Zara Larsson, Seinabo Sey och Kent. I början av 2020 tog Daniela Rathana klivet ut i rampljuset som soloartist och nu ligger framtiden för hennes fötter.

Daniela Rathana hade trots att världen ställdes på ända ett fartfyllt 2020. Hon inledde året med kritikerhyllade debut-EPn “Halva vägen fri” som beskrevs som ‘krigargospel’ och ‘stolt gatusoul’ där artisten intimt och skickligt utforskade sin identitet. Hon uppträdde på Grammisgalan, i TV-program som En kväll för Nobel och Late Night Concert.

I slutet av 2020 briserade singeln ”Ansikte”, ett klubbigt statement som uppmanade kvinnor att sätta sig ner – men bara för att ta större plats. Den omtalade videon ledde till en Grammis-nominering för ”Årets video”. Ytterligare en Grammis-nominering fick Daniela Rathana för ”Årets Nykomling”.

2021 inleddes med samarbeten - första släpp var singeln ”Testamente” i duett med vapendragaren Oskar Linnros som genast A-listades på P3. Tillsammans gjorde de ett hyllat framträdande på P3 Guld. Direkt därefter landade duetten "E du där?" på Molly Sandéns album.

Information

När

Fredag 20 maj 2022

23:59 - 01:00

Var

Stora torg

Kristianstad

Arrangör

Kristianstads kommun

kulturnatt@kristianstad.se

Pris: Fri entré

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.

Kontakt

Medborgarcenter

Telefon

044-13 50 00

Besöksadress

Rådhus Skåne

Västra Storgatan 12

291 80 Kristianstad