Janice

En oerhört stark röst bland Sveriges popartister.

Med singlar som "I Got You", "Queen" och "Answer" i ryggen och snart det kommande albumet "Fallin' Up" i hand är det bara att konstatera – Janice är ett av våra främsta framtidshopp. 2018 nominerades hon till en Grammis i kategorin Årets nykomling och uppträdde live på P3 Guld-galan.

Den senaste i raden av stjärnor som fostrats i plantskolan Tensta Gospel Choir heter Janice. Med en rad soulinfluerade popsinglar i bagaget har Janice på kort tid trätt fram som ett framtidslöfte att räkna med. Musiken hon skapar beskrivs bäst som stämningsfull, hoppfullt mörk och på många sätt också blytung – i hennes soulpräglade röst finns både känsla och substans med förmåga att hänföra vem som helst. Den 2 februari släppte Janice sitt efterlängtade debutalbum Fallin’ Up – ett giv som garanterat kommer att ta den här stjärnan till de större scenerna. Inför 2017 korade Dagens Nyheter Janice till ett av det kommande årets kulturhopp.

Janice debuterade med singeln ”Don’t Need To” i slutet av april 2016 och efter det hände allt väldigt snabbt. Låten slog an en nerv hos många och hennes fantastiska röst spred sig över världen. Den omskrivna debuten var en av 2016 mest spelade låtar i P3, och Musikguiden i P3 utsåg den till en av årets bästa när de summerade 2016. I hyllningskören hittar vi förutom en rad både inhemska och internationella medier även artisterna Zara Larsson, Charli XCX och Ricky Martin, som alla fallit pladask för Janice. Under året har hon även släppt singlarna ”Love You Like I Should”, ”I Got You” och ”Queen”, som just nu spelas flitigt på P3, och spelat på festivaler som Way Out West, Storsjöyran och Popaganda.

Information

När

Lördag 19 maj 2018

23:00 - 23:40

Var

Kulturkvarteret, Scene Urban

Kristianstad

Arrangör

Kulturkvarteret

Tel: 0734212457

Andre.rannek@musikisyd.se

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.