Kristianstad bokfestival 2022

Impulser – hämta energi och väck dina sinnen! Nya idéer, energikick och ett huvud som bubblar av nyfikenhet – så vill vi att du ska känna efter att besökt bokfestivalen som i år återkommer med full kraft!

Läsning är underbart och en högst personlig upplevelse, den spänner från avkoppling till att rent av uppmuntra dig till livsavgörande beslut. Oavsett vad läsningen betyder för dig kommer årets tema inte att lämna någon oberörd.

– Vi hoppas att årets spännande tema ska locka tillbaka våra besökare. Vi är nog inte ensamma om att längta efter de spontana samtalen och vimlet som uppstår efter våra författarsamtal, säger Ulrika Thorsson festivalsamordnare.

– Med årets tema vill vi bjuda våra besökare på en livfull festival, full med energi och gemenskap, säger Maria Reppen, programbibliotekarie och festivalsamordnare.

I år är temat för barnens bokfestival ”Hjärtslag eller hjärnsläpp”. Vi hoppas att orden ska väcka fantasin och få i gång lusten att skriva.

Nytt för i år är Kristianstad bokfestivals samarbete med reklambyrån Länge Leve i Malmö. De har haft i uppdrag att ta fram den grafiska utformningen av temat för bokfestivalen.
– Att få möjligheten att ge årets bokfestival en form känns jättekul, säger Niklas Ekdahl, projektledare på Länge Leve. Bokfestivalen är en fantastisk möjlighet för läsare att möta nya böcker och genrer, och för författare att inspireras till både läsning och skrivande.

Art directorn Isabella Witte kommenterar den visuella lösningen:
– Att tolka impulser och skapa något visuellt resulterade för oss i känslan av att våga nytt, att få tillgång till nya perspektiv, precis som bokläsning gör!

Kristianstad bokfestival är ett av de mest besökta litterära arrangemangen i Skåne. Sedan starten 1999 har festivalen arrangerats årligen (med undantag för år 2020) och alltmer ökat i omfattning, kvalitet, bredd och spets. Varje år presenteras ett 20-tal författare, präglade av aktualitet och ofta med fokus på någon särskild tematik.

Varmt välkommen till Kristianstad Bokfestival 2022!
Bokfestivalen äger rum den 8–10 september på Kulturkvarteret i Kristianstad.
  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.