Kristianstad bokfestival 2022

Temat för årets festival ”Impulser – hämta energi och väck dina sinnen” bäddar för en livfull festival, laddad med upplevelser och gemenskap.

Eller vad sägs om en invigning med den färgstarka kombinationen Björn Ranelid och Maria Maunsbach på torsdagskvällen? Under fredagen blir det ett spännande möte mellan Athena Farrokhzad och Quynh Tran och för livsnjutaren rekommenderas Emma Hamberg! Gillar du relationsskildringar får du säkert en kick av att lyssna på Helena von Zweigbergk, eller föredrar du omvärldsanalys är det självklara valet Rysslandsexperten Martin Kragh. Under fredagskvällen kan du även bli diktad i vår Diktstol – en upplevelse vi starkt rekommenderar.

På lördagen blir det ett kärt återseende när våra bokbord återuppstår på Östra boulevarden. Även denna dag bjuder festivalen på livfulla samtal med bland annat Patrik Svensson, debutanten Ella-Maria Nutti, matbloggaren Khadija Mohamud och bröderna Kjell och Mårten Westö.

Barnens Bokfestival.

Det blir en fullmatad lördag med Alfons-kalas, Julia Wiberg från SVT´s Djur med Julia, prisutdelning i tävlingen Bästa berättelsen, författarbesök av Mårten Melin och högläsning av lokala ungdomar som jobbat med självbiografiskt skrivande. Och självklart kalas för alla barn som varit med i sommarboken.

Kristianstad bokfestival är ett av de mest besökta litterära arrangemangen i Skåne. Sedan starten 1999 har festivalen arrangerats årligen (med undantag för år 2020) och alltmer ökat i omfattning, kvalitet, bredd och spets. Varje år presenteras ett 20-tal författare, präglade av aktualitet och ofta med fokus på någon särskild tematik.

Varmt välkommen till Kristianstad Bokfestival 2022!
Bokfestivalen äger rum den 8–10 september på Kulturkvarteret i Kristianstad.

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.