Kristianstad bokfestival 2021

Kristianstad bokfestival hålls 3-4 september 2021 med temat ”I lust och nöd”. Festivalen är en hybrid och du kan ta del av boksamtal med olika författare och samtalsledare både digitalt och fysiskt. Inga bokbord i år, men vi hoppas att både de och folkminglet återkommer 2022.

Vi bjuder i år in till en digital variant av Kristianstad Bokfestival. Årets datum blir den
3-4 september och temat för festivalen blir som tidigare nämnts I lust och nöd – gör läsning till en del av livet! Temat känns fortfarande aktuellt och roligt att jobba med. Formatet för festivalen blir en dag kortare och kommer att innehålla livestreamade boksamtal med flera författare och samtalsledare. Dessutom kommer vi bjuda på pausunderhållning i olika former och poesi från diktstolen.

På grund av rådande omständigheter kommer inte de omtyckta bokborden att kunna medverka på årets festival, men vi hoppas att både dessa och folkminglet kan återkomma 2022.

Apropå temat I nöd och lust. Böcker kan ge kunskap, upplevelser, överraskningar, glädje och tröst, i bästa fall genom hela livet. Det finns en bok för livets alla skiftningar och om du slår följe med den får du tusenfalt igen, oavsett om du behöver en räddare i nöden eller bara sorglös läsning.

-Tänk på boken som en ständig följeslagare och trogen vän. Själv har jag alltid flera böcker på gång samtidigt för att fylla olika behov allteftersom säger Ulrika Thorsson, festivalsamordnare.

I år är temat för barnens bokfestival ”På liv och död”, vilket kan spegla året som gått både i det stora och det lilla. Vår förhoppning är att det ska väcka fantasin och inspirera till berättarlust och skapande, speciellt i vår novelltävling Bästa berättelsen som är för alla mellan 10-19 år. Barnens bokfestival kommer också att bjuda på workshop med bilderboksförfattare och sagoberättande.

Varmt välkommen till Kristianstads Bokfestival 2021!

Vi kommer att öppna upp 5 av evenemangen för fysiska besök. Biljetter till dessa släpps via Kulturkvarterets hemsidan den 24 augusti kl 10.00. Café och Bistro är öppet hela festivalen och det går bra att ta del av de digitala sändningarna i Lilla Salen hela festivalen (i mån av plats). För mer mer information www.kulturkvarteret.com.

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.