Kristianstad bokfestival 2021

I år bjuder vi in till en digital variant av Kristianstad Bokfestival! Årets datum blir den 3-4 september och temat för festivalen blir som tidigare nämnts "I lust och nöd – gör läsning till en del av livet"!

Temat känns fortfarande aktuellt och roligt att jobba med. Formatet för festivalen blir en dag kortare och kommer att innehålla livestreamade boksamtal med flera författare och samtalsledare. Dessutom kommer vi bjuda på pausunderhållning i olika former och poesi från diktstolen. På grund av rådande omständigheter kommer inte de omtyckta bokborden att kunna medverka på årets festival, men vi hoppas att både dessa och folkminglet kan återkomma 2022.

Apropå temat I nöd och lust. Böcker kan ge kunskap, upplevelser, överraskningar, glädje och tröst, i bästa fall genom hela livet. Det finns en bok för livets alla skiftningar och om du slår följe med den får du tusenfalt igen, oavsett om du behöver en räddare i nöden eller bara sorglös läsning.

- Tänk på boken som en ständig följeslagare och trogen vän. Själv har jag alltid flera böcker på gång samtidigt för att fylla olika behov allteftersom säger Ulrika Thorsson, festivalsamordnare.

Varmt välkommen till Kristianstads Bokfestival 2021!

Bokfestivalen äger rum den 3-4 september på Kulturkvarteret i Kristianstad.

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.