Kristianstad bokfestival 2021

Kristianstad bokfestival flyttar! Under rådande omständigheter med Coronapandemin ser vi oss tvungna att flytta fram årets bokfestival till januari 2021.

Det blir en vintervariant den 14 – 16 januari med samma tema som redan är planerat. I lust och nöd – gör läsning till en del av livet! Böcker kan ge kunskap, upplevelser, överraskningar, glädje och tröst, i bästa fall genom hela livet.

- Vi ser att böcker och läsning mer än någonsin har stor betydelse, inte minst för alla som sitter i karantän eller återhämtar sig från sjukdom säger Ulrika Thorsson, festivalsamordnare.

Vår förhoppning är att redan bokade författare skall vilja vara med i januari och att det enkelt ska gå och göra samma koncept med i stort sett hela festivalen. Bokborden hoppas vi kunna flytta inomhus, men det får vi återkomma till efter sommaren.

- Vår bokfestival vill förmedla glädje och läslust och skapa en mötesplats för alla intresserade. Detta hoppas vi att vi kan göra fullt ut i januari säger Eva Fridlund, festivalsamordnare.

Barnens bokfestival anpassas efter rådande omständigheter. Vår önskan är dock att kunna erbjuda barnprogram lördagen den 5 september. Vi planerar för såväl författarbesök som prisutdelning för Bästa Berättelsen, antingen live eller digitalt. Även Sommarboken-kalaset planeras att genomföras samma datum den 5 september, om reglerna tillåter.

Välkommen till Kristianstad Bokfestival i januari 2021!

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.