Hur syns mitt evenemang?

I vilka digitala kanaler ska jag publicera mitt evenemang? Var du ska synas handlar mycket om vilken målgrupp som du vill nå ut till. Kristianstads kommun har ingen egen evenemangskalender men vi samarbetar med olika aktörer.

Den orangea staden

Den orangea staden är ett samarbete mellan många olika aktörer i Kristianstad. De har webbsida, Facebooksida och sedan våren 2021 en app som heter "Hej Kristianstad".

På webbsidan finns en kalender och genom sin Facebooksida tipsar de sina följare om aktuella evenemang. Om du registrerar ditt evenemang hos Den orangea staden når du i huvudsak boende i Kristianstads kommun och en del av dem som bor i närliggande kommuner.

Den orangea staden

Använd sociala medier

Har du en egna sidor på sociala medier, som Facebook, Instagram eller Twitter, kan du berätta om evenemanget. På Facebook kan du även skapa ett Facebookevenemang. Då kan de som är intresserade dela evenemanget och informationen sprids. På Facebook finns en evenemangskalender. Där visas evenemang i närheten. Här går det också att söka vad som händer idag, imorgon eller den här veckan.

Köp annonser

Du kan också köpa annonser i traditionella medier och på sociala medier, som Facebook och Instagram. I sociala medier anger hur mycket du vill betala, hur länge din annons ska synas och till vilken målgrupp den ska visas för. Innan du väljer vilken annonsering du ska ha, är det viktigt att du tagit reda på mer om din målgrupp och vet vilka kanaler de använder. 

Meddela fel på sidan

Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

* Obligatoriskt om du vill få svar

Det du skickar till kommunen blir allmän handling.