För arrangörer

Kristianstad är en framstående evenemangskommun som under många år arrangerat stora och små evenemang på internationell, nationell och regional nivå. Vi har varit det naturliga valet för evenemang som t.ex. Handbolls-VM och World Scout Jamboree.

Vi hoppas att du som arrangerar större evenemang väljer Kristianstad för ditt nästa evenemang. 

Kommunens vision

Kristianstads kommuns vision "Kristianstad 2030 - Vi lyfter tillsammans" bygger på tre områden, tillväxt, tanke och trivsel. Att vara en framstående evenemangskommun är en viktig del i kommunens arbete att nå vår vision. 

Fördelarna med Kristianstad

Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum. Här hittar du lugnet med varierad natur men också spännande och annorlunda upplevelser, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund. Kommunen har drygt 86 000 invånare och av dem bor omkring 46 000 i centralorten Kristianstad.

Greater Copenhagen

Vi tillhör Greater Copenhagen, en av de snabbast växande regionerna i norra Europa. På mindre än två timmar når man med tåg över Öresundsbron internationella flygplatsen Kastrup och Köpenhamn. Inom en radie på 10 mil har vi ett upptagningsområde på flera miljoner invånare. Kristianstad har också egen flygplats, samt goda tåg- och vägförbindelser som lätt tar dig till och från kommunen.

Boende

I city finns boendemöjligheter för cirka 900 bäddar och inom en radie på 20 till 30 minuters bilfärd hittar man totalt 3 500 gästbäddar.

Vanliga frågor

Meddela fel på sidan

Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

* Obligatoriskt om du vill få svar

Det du skickar till kommunen blir allmän handling.