Cykla Sydostleden med Region Skåne

Cykla hela, eller en del av, etappen Kristianstad-Sölvesborg

Cykla hela, eller en del av, etappen Kristianstad-Sölvesborg tillsammans med Region Skånes cykelansvariga. Innan vi ger oss av presenterar vi kort de nationella cykellederna och arbetet med de kommande regionala cykellederna. Har du några frågor om hur regionen arbetar med cykling för rekreation så är det här chansen att få svar på dem.
I Bromölla kommer det att erbjudas ett stopp (ca 1-1,5 h) där det finns möjlighet att köpa lunch eller fika, prova på OCR intill wakeboardparken, eller gå guidad tur på IFÖ Centers utomhusgalleri.

12:30-13:00 Konstrunda - anmälan genom att swisha deltagaravgiften till Ifö Center – 1233457595. Namn och datum i meddelandet. Pris: 50:-/person eller 100:-/person inkl fika. Går även att betala via BG 594-3832, ange även här namn och datum i meddelande.
11:30-13:00 Prova på OCR

Ca 13:00 fortsätter turen mot Sölvesborg genom den vackra bokskogen. I den mysiga stadskärnan hittar du caféer, butiker och restauranger. Runt torget är det medeltida gatunätet bevarat och en liten bit bort ligger stadens äldsta byggnad – St Nicolai kyrka som uppfördes runt sekelskiftet 1300. Missa inte heller att besöka Fyra årstiders park som är skapad av den holländske trädgårdsdesignern Piet Oudolf. I Sölvesborg finns även den spektakulära Sölvesborgsbron, som knyter ihop Listerlandet med staden. Det är Europas längsta gång- och cykelbro med en fantastisk belysning kvällstid.
Fotograf: Mickael Tannus

Information

När

Onsdag 5 augusti 2020

10:00 - 16:00

Var

Stora Torg

Kristianstad

Arrangör

Region Skåne

sydostleden@skane.se

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.

Kontakt

Medborgarcenter

Telefon

044-13 50 00

Besöksadress

Rådhus Skåne

Västra Storgatan 12

291 80 Kristianstad