Testa elcykel

Vill du testa en elcykel? Kommunen erbjuder möjlighet att låna en elcykel gratis under en period. Cykla är billigare än att köra bil och du gör en insats för vår miljö. Med en elcykel kommer du längre än med vanlig cykel utan att bli svettig, samtidigt som du kommer ut och får gratis motion.

Elcykel för utlåning.
Elcykel för utlåning.

Du kan låna elcykeln i max 12 dagar och ellådcykeln i max 18 dagar. Du får låna respektive cykel en gång per år.

Boka en cykel

Du bokar cyklarna via e-tjänsten. Du fyller du i dina kontaktuppgifter och väljer en låneperiod och utlämningsställe som passar dig.

Hämta ut cykeln

Cyklarna hämtas i medborgarcenter, Rådhus Skåne, eller på Gamlegårdens bibliotek.

Öppettider Rådhus Skåne

Öppettider Gamlegårdens bibliotek

Om du inte kan hämta ut cykeln själv går det bra att använda ombud. Då måste ombudet kunna visa både låntagarens och sin egen legitimation.

Lämna tillbaka cykeln

Du lämnar tillbaka cykeln på samma plats som du hämtade den. Tidpunkten står angivet i bokningstjänsten. 

Om elcykeln

Elcykeln är av märket Crescent och fungerar som en vanlig cykel men med ett batteri som ger dig extra kraft och fart samtidigt som du trampar. Cykeln har cykelkorg framtill. Hjälm, lås och reflexväst ingår. Cykeln lånas gratis i 12 dagar.

Om elcykel med lastutrymme

Testa en el-lådcykel
Lådcykeln passar dig som transporterar många saker, kanske i ditt företag eller till din förening.

Elcykel med lastutrymme, även kallad eldriven lådcykeln, har en låda med helslutande lock framtill. Lås, hjälm och reflexväst ingår. Denna cykel lämpar sig särskilt för dig som vill kunna handla med cykel, eller för dig som driver en egen verksamhet eller har ett fritidsintresse som gör att du behöver transportera många saker. Denna elcykel med lastutrymme får du låna gratis i 19 dagar.

Tänk på att det inte är tillåtet att transportera barn eller djur med denna cykel.

Varför lånar kommunen ut cyklar?

Kristianstads kommun ger invånarna denna möjlighet att prova elcykel för att fler ska upptäcka att elcykel är ett bra alternativ till bilresor till och från jobb, skola, fritidsintresse eller mataffären. Bilresor står för en fjärdedel av Kristianstads kommuns totala växthusgasutsläpp. Många av de bilresor vi gör är kortare än fem kilometer. Genom att byta ut korta bilresor mot resor med cykel bidrar du till att minska din klimat- och miljöpåverkan samtidigt som du sparar pengar och gör gott för din hälsa. Smart, eller hur?! Förhoppningen är att du bestämmer dig för att köpa en egen elcykel efter låneperiodens slut. Kristianstads kommun erbjuder möjligheten att prova en elcykel i två veckor eller en elcykel med lastutrymme i tre veckor, helt gratis.

Mer om elcyklar

Under relaterad information kan du läsa mer om hur en elcykel fungerar och vad som är viktigt att tänka på inför inköp i Energi- och klimatrådgivarna i Skånes informationsblad. 

Meddela fel på sidan

Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

* Obligatoriskt om du vill få svar

Det du skickar till kommunen blir allmän handling.