Resekort till Seniorer

Alla invånare i Kristianstads kommun över 75 år får fria resor med Skånetrafiken inom kommunen.

Alla invånare i Kristianstads kommun över 75 år får fria resor med Skånetrafiken inom kommunen. Har du fyllt 75 år och är folkbokförd i Kristianstads kommun kommer du automatiskt att få ett resekort (seniorkort) hemskickat till den månad du fyller år, så du behöver inte göra någon anmälan i förväg.

Tillsammans med kortet kommer instruktioner om hur det kan användas för resor med Skånetrafiken.

Med kortet kan du resa gratis inom kommunen med stadsbuss, regionbuss, närtrafik och linje som körs av taxi. Du kan även åka med tåg till Önnestad och Fjälkinge.

En gång per månad skickar kommunen listor på vilka som är berättigade att få resekortet till Skånetrafiken. Skånetrafiken anlitar ett företag som trycker upp kortet och skickar det hem till dig.

Om mitt kort försvinner eller inte fungerar

Kontakta Skånetrafikens kundcenter på järnvägsstationen i Kristianstad så hjälper de dig. Om du tappat ditt kort eller det försvunnit på annat sätt tas en avgift på 40 kr ut vid beställning av nytt kort.

Nytt biljettsystem i december

Den 14 december 2019 säger Skånetrafiken hejdå till Jojo-kortet och lanserar ett nytt biljettsystem. Du som redan idag har ett särskilt Jojo-kort, såsom ett serviceresekort eller seniorkort kommer per automatik få ett nytt kort hem i brevlådan innan den 14 december. Det kommer att fungera i stort på samma sätt som idag. Mer information kommer tillsammans med kortet.

Vill du veta mer läs mer på Skånetrafikens hemsida skanetrafiken.se

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.