Till startsidan

Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Neither the City of Kristianstad nor any entity within the city´s administration can be held liable for the correctness of the translation.

Resekort till Seniorer

Alla invånare i Kristianstads kommun över 75 år får fria resor med Skånetrafiken inom kommunen.

Alla invånare i Kristianstads kommun över 75 år får fria resor med Skånetrafiken inom kommunen. Resekort (seniorkort) skickas till alla som har rätt till det. Med kortet kan du resa gratis inom kommunen med stadsbuss, regionbuss, närtrafik och linje som körs av taxi. Du kan även åka med tåg till Önnestad och Fjälkinge.

Du som har fyllt 75 år och är folkbokförd i Kristianstads kommun kommer att få ett resekort hemskickat. Det är från och med den månad du fyller 75 år som du är berättigad till resekortet. Kortet skickas automatiskt till alla som har rätt till fria resor, så ingen anmälan behöver göras i förväg. Tillsammans med kortet kommer instruktioner om hur det kan användas för resor med Skånetrafiken.

Kommunen skickar listor på vilka som är berättigade att få resekortet till Skånetrafiken. Skånetrafiken anlitar ett företag som sen trycker upp kortet och skickar det hem till dig.

Om mitt kort försvinner eller inte fungerar

Kontakta Skånetrafikens kundcenter på järnvägsstationen i Kristianstad så hjälper de dig. Om du tappat ditt kort eller det försvunnit på annat sätt tas en avgift på 40 kr ut vid beställning av nytt kort.

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.