För och eftermiddagsbio våren 2020

Välkomna till Mötesplatsernas för och eftermiddagsbio. Fri entré men begränsat antal platser. Boka din biljett, max. 2 biljetter/person på Regionmuseet, telefon 044-13 52 45 tis-fre kl. 11.00-17.00 . Biljetterna släpps 14 dagar innan visning. Hämtas senast en kvart innan visningen.

Eftermiddagsbio våren 2020
Eftermiddagsbio våren 2020

För och  Eftermiddagsbio kl. 11.30 och  14.00 i Regionmuseets hörsal

Välkomna till Mötesplatsernas för- och eftermiddagsbio. Fri entré men begränsat antal platser. Boka din biljett, max.  2 biljetter/person på Regionmuseet, telefon 044-13 52 45 tis-fre kl. 11.00-17.00 . Biljetterna släpps 14 dagar innan respektive visning.  Hämtas senast en kvart innan resp. föreställning samma dag.  Ev. överblivna biljetter finns att tillgå härefter på Regionmuseet

 11/2 kl.11.30 och kl.14.00   The Wife (96 min.)

Joan Castleman är gift med en av alla dessa män som tror att de äger världen, men som inte vet hur han ska ta hand om sig själv eller någon annan. Han är också en av USA:s mer framstående romanförfattare, som snart kommer att få Nobelpriset i litteratur. Joan, lika perfekt som vacker, har de senaste 40 åren helt ignorerat sina egna författartalanger och i stället satsat allt på makens karriär. Nu har hon slutligen fått nog. "The Wife" avslöjar ett känt äktenskap som har nått bristningsgränsen, och berättas med ett smarta och provokativa tonfall, en historia som bygger på en stundens uppenbarelse för Joan Castleman.

10/3 kl.11.30  och kl.14.00  – Rocketman (116 min.)

Rocketman är en storslagen musikalisk fantasi om den otroliga historien kring Elton Johns genombrottsår. Filmen följer den fantastiska resan från det blyga pianospelande underbarnet Reginald Dwight till internationella superstjärnan Elton John. Denna inspirerande berättelse - tillsammans med Elton Johns mest älskade låtar som utförs av stjärnan Taron Egerton - skildrar historien om hur en liten stadspojke blev en av de mest ikoniska figurerna i popkulturen.

14/4 kl.11.30 och kl.14.00 – Unga Astrid (123 min.)

När Astrid Lindgren var väldigt ung hände något som påverkade henne fundamentalt, en kombination av mirakel och missöde som kom att forma hela hennes liv. Det var en händelse som gjorde henne till en av de mest nyskapande kvinnorna i vår tid och den sagoberättare en hel värld kom att älska. Det här är berättelsen om när en ung Astrid, trots tidens förväntningar och religiösa påbud, bestämde sig för att bryta mot samhällets normer och följa sitt hjärta. Unga Astrid är en fri tolkning av händelser i Astrid Lindgrens tidiga liv.

12/5 kl.11.00 och kl.14.00   - Dom  över död man (120 min.)

Från 1917 till 1945 var Torgny Segerstedt huvudredaktör för Göteborgs Handels- och Sjöfartstidning (GHT). Han utmanade Tredje rikets ledare med sina kontroversiella åsikter. Vissa artiklar blev upplästa i engelsk radio samma dag som de publicerats och i Norge betraktade man honom som en hjälte. Den svenska kungen och regeringen blev oroliga för konsekvenserna. Sverige var neutralt och de ville till varje pris hålla landet utanför kriget. Men med pennan som enda vapen, tog Segerstedt upp striden. Hans kärleksliv var tumultartat. Han är i ständig konflikt med sig själv, och involverad samtidigt med tre olika kvinnor. Till sist tvingas han ta konsekvenserna av sina handlingar både politiskt och privat.

 

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.