Trygghetskamera

Tillsyn via trygghetskamera är för dig som vill sova ostört på natten men ändå ha vetskapen och tryggheten om att någon tittar till dig under natten.

Vad är trygghetskamera?

Tillsyn via trygghetskamera är för dig som vill sova ostört på natten men ändå ha vetskapen och tryggheten om att någon tittar till dig under natten. Kameran är endast aktiv tiden du önskat ha tillsynen på och spelar inte in något ljud, bild eller samtal. Enda loggar som finns i systemet är vem som utfört tillsyn, hur länge och när tillsynen utfördes.

Hur får jag det?

Du kan själv ha kontakt med biståndshandläggaren/nattpatrullen om du önskar tillsyn via trygghetskamera.

Kund som är/blir beviljad trygghetsskapande tillsyn erbjuds i första hand tillsyn via kamera.

Efter beviljad tillsyn tar Tekniska gruppens personal kontakt med dig och bokar tid för installation av kameran.

Vem utför tillsynen?

Tillsynen utförs på tider du själv önskat av Kristianstad kommuns larmcentral.

Kameran installeras i sovrummet. Vid utebliven kontakt första tillsynen försöker larmcentralen utföra tillsyn en gång till efter en stund, syns du då fortfarande inte kontaktas hemtjänstpersonalen som kör ut till dig för att säkerställa att allt är bra.

Vad kostar det?

För att trygghetskameran ska fungera behöver den vara ansluten till ett eluttag och till internet. Detta bekostas av Kristianstads kommun. Du behöver bara betala vanlig avgift för trygghetslarm och om du har annan hemtjänst under dygnet betalar du hemtjänstavgift för det. Läs mer om aktuella avgifter under vad kostar det?

Meddela fel på sidan

Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

* Obligatoriskt om du vill få svar

Det du skickar till kommunen blir allmän handling.