Tollaregården

Tollaregården ligger beläget i vackra och natursköna Arkelstorp, två mil norr om Kristianstad.

Tollaregården består av två byggnader. Den gamla delen ligger på markplan med en enhet fördelat på 6 lägenheter. Den nya delen är uppdelad på tre enheter med 8 lägenheter på varje plan. Sammanlagt 36 lägenheter, 28 lägenheter vanligt vård- och omsorgsboende och 8 lägenheter för personer med demens.

Vårt mål med vår verksamhet är

  • Att kunna ge en meningsfull tillvaro.
  • Att omsorgen bygger på kundens självbestämmande och integritet.
  • Att omsorgen är anpassad efter kundens individuella önskemål och behov.
  • Att alla kunder erbjuds en kontaktman.
  • Att möjlighet till utevistelse alltid finns.

Lägenheter och gemensamma utrymmen

Lägenheterna är på cirka 30 kvm och har pentry med diskbänk, kylskåp och plats att sätta en kaffekokare på. Stor toalett och dusch. I varje lägenhet finns det en säng med madrass, övrig möblering görs med egna möbler efter eget önskemål. Varje lägenhet är också utrustad med ett trygghetslarm med bärbar larmknapp.

Gemensam tv och radio finns på varje enhet men det finns även uttag för detta i varje lägenhet om man vill ta med sig egen. Om du tar med egen tv behöver du inte betala för tv-licens, det står boendet för.

Tollaregården har ett eget kök som tillagar middag och kvällsmat till enheterna.  I restaurangen som ligger på Gamla Tollaregården kan du inta middag och fika med dina anhöriga och vänner.

Aktiviteter

På Tollaregården finns det en mötesplats, beläget i Gamla Tollaregården. Aktiviteter anordnas som utflykter, bakning, bingo, andakt och pyssel. Övrig aktivitet passas på att ordna när tillfälle erbjuds, som vid vackert väder. Det kan vara en fika utomhus eller promenader i de vackra omgivningarna. Fotvård och hårfrisörska kommer till oss regelbundet.

Personal

Tillgång till sjuksköterska dygnet runt. Läkare kommer en gång i veckan, om man önskar ett hembesök finns den möjligheten. Arbetsterapeut och sjukgymnast kommer en gång per vecka och vid behov. Man kan även bli erbjuden att få tandvård på boendet av det mobila tandvårdsteamet som är en uppsökande verksamhet. När det gäller besök till exempelvis läkare och tandläkare utanför boendet ber vi anhöriga att följa med i första hand.

Meddela fel på sidan

Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

* Obligatoriskt om du vill få svar

Det du skickar till kommunen blir allmän handling.