Forsalid

Forsalid är ett vård- och omsorgsboende som ligger i det natursköna Degeberga. Boendet består av 24 lägenheter varav 11 finns på Östglimten och 13 på Västglimten.

Vårt mål är att:

 • Ge en meningsfull tillvaro och ha roligt tillsammans
 • Ge möjlighet till daglig träning, gym finns att tillgå
 • Måltiderna ska vara något positivt och serveras i lägenheten eller i våra matsalar
 • Alla boende har en egen kontaktman
 • Anhöriga skall känna sig delaktiga
 • Att alla som vill utnyttjar möjligheten att vistas i våra fina utemiljöer

Gemensamma utrymmen och lägenheter

Lägenheterna är av varierande storlek. Några är på 2 rum och kök med egen toalett och dusch och tillgång till egen balkong eller uteplats. Här finns även tvättmaskin och torktumlare. De mindre lägenheterna har kokplattor så man kan laga lite egen mat om man önskar. Dessa lägenheter har också tillgång till egen toalett och dusch. TV licens ingår i hyran. Hemförsäkring tecknas av den boende själv.

Aktiviteter

Vi arbetar med cirklar såsom styrketräning, boule, vin- och chokladprovning, datakurs, målarkurs, skönhetsvård. Ett axplock av andra aktiviteter som anordnas är gymnastik, bingo, sällskapsspel, underhållning, tipsrundor, trädgårdsskötsel, andakter, med mera.

Vi håller på traditioner och anordnar olika fester såsom Vårfest, Påskfest, Midsommarfest, Mårten gåsfest, Julfest med mera.

Den mysiga trädgården på baksidan där vi odlar kryddor med mera.

Personal

Vi har vårdpersonal dygnet runt och tillgång till sjuksköterska dygnet runt. För övrigt har vi också tillgång till arbetsterapeut och sjukgymnast.

 • Meddela fel på sidan

  Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

  * Obligatoriskt om du vill få svar

  Det du skickar till kommunen blir allmän handling.