Fjällbacka 1

Fjällbacka 1 är ett vård- och omsorgsboende som ligger centralt beläget i ett villaområde i Fjälkinge, cirka 1 mil öster om Kristianstad. Buss och tåg mot Kristianstad och Bromölla finns på promenadavstånd.

Tillsammans ger vi stöd, omsorg och service enligt kommunens bemötandeguide:

  • Vi gör det lätt!
  • Vi gör det rätt!
  • Vi gör det på ett engagerat sätt!

Lägenheter och gemensamma utrymmen

Fjällbacka 1 består av 27 lägenheter om 31 kvm, samtliga på markplan. 

På Fjällbacka bor du i egen lägenhet med tillgång till gemensamhetsutrymmen som kök, matsal, vardagsrum och uteplats där vi umgås, fikar, samtalar, lyssnar på musik med mera. Vi håller på traditionerna med exempelvis midsommar- och luciafirande. Samtliga lägenheter har badrum med dusch, pentry med kylskåp och plats för exempelvis kaffe- eller vattenkokare. Du möblerar med egna möbler förutom säng med madrass som finns på plats.

I varje lägenhet finns trygghetslarm med bärbar larmknapp installerat.

På Fjällbacka 1 finns även restaurang, bibliotek, mötesplats för seniorer samt lokaler för kostnadsfri utlåning för exempelvis större födelsedagsfirande. Önskar närstående sova över går det att ordna.

Måltiden är en viktig del av dagen – alla måltider tillagas på plats varför Fjällbackas kök har en naturligt central plats och erbjuder allt från dagens rätt med alternativ till större kalas såsom exempelvis påsk- och julbord.

 

Personal

Omvårdnadspersonal finns på plats dygnet runt. Under kontorstid har vi tillgång till sjuksköterska som finns på plats, vid behov övrig tid kontaktas sjuksköterska av omvårdnadspersonal. Arbetsterapeut och sjukgymnast finns vid behov.

Läkare, tandläkare, tandhygienist, fotvårdsspecialist och frisör kommer vid behov och bekostas av boende själv.

Du erbjuds en kontaktman. Tillsammans med din kontaktman och omvårdnadsansvarig sjuksköterska planerar du din vardag vilket dokumenteras i genomförandeplanen som ligger som grund för personalens arbete.

 
KolumnrubrikTelefonnummer
Samordnare 044-13 64 71
Sjuksköterska 0733- 13 66 87
Enhet 1-2 044-13 66 88
Enhet 6 044-13 66 99
Köket 044-13 66 90
 

Meddela fel på sidan

Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

* Obligatoriskt om du vill få svar

Det du skickar till kommunen blir allmän handling.