Allögården C-hus

Allögården C-hus är ett vård- och omsorgsboende, varav ett antal lägenheter är avsedda för boende med demenssjukdom. Boendet ligger  centralt i Kristianstad. Vårt mål är att ge en meningsfull tillvaro och tillgodose dina behov.

Lägenheter och gemensamma utrymmen

Allögårdens C-hus består av 34 lägenheter fördelade på 5 våningsplan , 16 lägenheter är avsedda för boende med demenssjukdom, av resterande 18 lägenheter är 2 avsedda för makar/par. Varje lägenhet är på ca 27 kvm har dusch och toalett, en pentrydel med kylskåp och möjlighet att sätta in en kaffekokare. Lägenheten är dessutom utrustad med trygghetslarm och specialsäng. Varje våningsplan har ett gemensamt kök och matsal samt vardagsrum.

Aktiviteter

Allögården har en stor mötesplats där alla är välkomna att deltaga i de aktiviteter som anordnas där, kan vara bingo, underhållning, sällskapsspel m.m.

Det finns härliga utemiljöer med bland annat sinnenas trädgård döpt till Fjärilslyckan, i ett hörn av Allögårdens grönområde.

I demensboendet finns personal som 2 dagar i veckan har specifika aktiviteter för de dementa. Vi håller också på traditionerna och försöker följa de olika högtiderna under året.

Personal

Det är sammanlagt ca 40 personer som arbetar på Allögården. Sjuksköterska finns i verksamheten under dagtid, under kväll och natt finns sjuksköterska att kontakta. Tillgång till sjukgymnast och arbetsterapeut finns också. Du erbjuds en kontaktman.

 
KontakterTelefonnummer
Plan 2 044-13 58 55
Plan 3 044-13 58 54
Plan 4 044-13 58 75
Plan 5 044-13 58 67
  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.