Åhaga

Åhaga ligger i utkanten av Åhus. Åhaga är ett vård- och omsorgsboende för personer som behöver vård och omsorg av någon anledning och som inte klarar att bo i ordinärt boende. Åhaga har lägenheter för både vanligt vård och omsorgsboende och för demenssjuka.

Vårt mål är:

  • Att du ska trivas och att det ska vara en positiv anda mellan dig, personal och anhöriga.
  • Att du skall känna dig trygg och förhoppningsvis finna gemenskap med andra i samma situation.
  • Att boendet ska präglas av självbestämmande och integritet och att vi försöker finnas som stöd till dig i det dagliga livet och är flexibla utifrån dina behov.

Gemensamma utrymmen och lägenheter

Åhaga består av 29 lägenheter, 10 lägenheter av dessa är vanligt särskilt boende och 19 lägenheter är för demenssjuka. Lägenheterna är uppdelade på 3 enheter, på varje enhet finns gemensamt kök och vardagsrum. Lägenheterna för demenssjuka är på bottenplan med egna uteplatser. De lägenheter som ligger på andra våningen har franska balkonger samt en stor gemensam balkong för lättillgänglig utevistelse.

Lägenheterna är rymliga på 32 kvadratmeter med väl tilltagen toalett och dusch, litet pentry med vask och kylskåp. Det finns plats att placera kaffekokare bredvid vasken. I varje lägenhet finns trygghetslarm och tv- och telefonuttag.

Aktiviteter

Musik, högläsning, ordspråk, samtal, bilder, googla på Ipad, utevistelse, sittgymnastik och taktil massage. Vi har aktivitetsansvariga på varje avdelning som har huvudansvaret att planera aktiviteter utifrån dina behov. Vi försöker planera in egentid till alla regelbundet. Biblioteket kommer och lämnar böcker. Frivilligarbetare kommer och erbjuder utevistelse och viss aktivitet som kan variera.

Personal

På Åhaga finns personal dygnet runt. De flesta är undersköterskor. Enhetschefen och sjuksköterskan på Åhaga har sina kontor högst upp i huset där även personalrum och konferensrum finns. Personal kan alltid komma i kontakt med sjuksköterska dygnet runt. Läkare kommer som konsult en gång i veckan till Åhaga. Läkare kontaktas för övrigt av sjuksköterska vid behov. Vi har också tillgång till sjukgymnast och arbetsterapeut vid behov, som delegerar vissa uppgifter till personalen. Alla professioner träffas regelbundet för gemensamma möten med ditt bästa för ögonen.

 
KontakterTelefonnummer
Gullvivan  044-13 24 61
Näckrosen  044-13 24 62
Violen  044-13 24 63
  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.