Fjällbacka 2

Fjällbacka 2 är ett vård- och omsorgsboende med 28 demensplatser som ligger centralt beläget i ett villaområde i Fjälkinge, ca 1 mil öster om Kristianstad, med promenadvägar i direkt anslutning till boendet. Matvarubutik, café, buss och tåg mot Kristianstad och Bromölla finns på promenadavstånd.

Lägenheter och gemensamma utrymmen

Boendet består av 28 demensplatser.

På Fjällbacka bor du i egen lägenhet med tillgång till gemensamhetsutrymmen som kök, matsal, vardagsrum och uteplats var vi umgås, fikar, samtalar, lyssnar på musik med mera. Vi håller på traditionerna med exempelvis midsommar- och luciafirande. Samtliga lägenheter har badrum med dusch, pentry med kylskåp och plats för exempelvis kaffe- eller vattenkokare. Du möblerar med egna möbler förutom säng med madrass som finns på plats.

I varje lägenhet finns trygghetslarm med bärbar larmknapp installerat.

Här finns även restaurang, bibliotek, mötesplats för seniorer samt lokaler för kostnadsfri utlåning för exempelvis större födelsedagsfirande. Önskar närstående sova över går det att ordna.

Personal

Omvårdnadspersonal finns på plats dygnet runt. Under kontorstid, tillgång till sjuksköterska som finns på plats, vid behov övrig tid kontaktas sjuksköterska av omvårdnadspersonal. Arbetsterapeut och sjukgymnast vid behov.

Läkare, tandläkare, tandhygienist, fotvårdsspecialist, frisör kommer vid behov – bekostas av boende själv.

Tillsammans med din kontaktman och omvårdnadsansvarig sjuksköterska planerar du din vardag vilket dokumenteras i genomförandeplanen som ligger som grund för personalens arbete. Tillsammans ger vi stöd, omsorg och service enligt kommunens bemötandeguide:

Vi gör det lätt! Vi gör det rätt! Vi gör det på ett engagerat sätt! 

 
KolumnrubrikTelefonnummer
Samordnare 044 - 13 64 71
Sjuksköterska 0729 - 84 92 77
Enhet 3 044 - 13 66 89
Enhet 4 044 - 13 66 86
Enhet 5 044 - 13 66 85
Köket 044 - 13 66 90
 

Meddela fel på sidan

Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

* Obligatoriskt om du vill få svar

Det du skickar till kommunen blir allmän handling.