Axeltorp vårdhem

Vårt mål är att bedriva god och säker vård med dig i centrum. Det innebär att du utifrån dina möjligheter och önskemål har ett stort inflytande över hur du vill ha din service och omvårdnad utformad.

Gemensamma utrymmen och lägenheter

På Axeltorp finns det 32 lägenheter, alla med eget kylskåp och handikappanpassat stort duschrum. Samtliga lägenheter har egen uteplats och ligger på markplan. Lägenheterna är uppdelade i fyra grupper om 8 lägenheter med gemensamt kök och dagrum. Axeltorp har även ett stort gemensamt utrymme, lobbyn, där vi kan anordna större sammankomster. Här finns en storbilds-TV, öppen spis och ett kök samt stora sittgrupper.

Vi har även frisör och fotvårdsrum. Trädgård och park inbjuder till promenader och utevistelse. Trygghetslarm med bärbar larmknapp är installerad i varje lägenhet. Möjlighet för egen TV finns då vi har uttag för TV-antenn i varje lägenhet. Det finns även uttag för egen telefon.

Aktiviteter

Vi har någon form av aktivitet dagligen, alltifrån promenader, högläsning, lättgymnastik och musikunderhållning till filmkvällar, räkafton, trädgårdsvisning och grillning i trädgården. Vi anordnar större bufféer vid samtliga högtider såsom Julbord, påskbuffé och midsommarbuffé.

Personal

Vi är sammanlagt cirka 40 personer som arbetar på Axeltorp. Sjuksköterska finns i verksamheten under dagtid. Kväll, natt och helg finns sjuksköterska i beredskap. Tillgång till sjukgymnast och arbetsterapeut finns också. Vi har en lokalvårdare, kock och kokerska samt egen vaktmästare anställd.

 
KontaktTelefonnummer
Sjuksköterska 044-775 23 06,  044-775 23 07
Maltafure 044-775 23 10
Östervång 044-775 23 20
Stenbacken 044-775 23 30
Hattakullen 044-775 23 40

Meddela fel på sidan

Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

* Obligatoriskt om du vill få svar

Det du skickar till kommunen blir allmän handling.