Boende

Du som vill flytta från ditt nuvarande hem eller inte klarar att bo kvar, kan ansöka om att flytta till ett annat boende. Det finns olika former av boende med varierande grad av vård och omsorg.

Anpassade aktiviteter för seniorer

För att skydda våra allra mest sårbara har vi beslutat om att genomföra vissa förändringar i våra verksamheter riktade till äldre.

Besök på vård- och omsorgsboenden

1 oktober hävs den nationella besöksförbudet. Under pandemin måste du föravisera dina besök på vård- och omsorgsboenden. Läs mer om hur besök går till under pandemin. 

Mötesplatser och aktiviteter

Alla kommunens mötesplatser för seniorer hålls stängda och samtliga aktiviteter riktade till seniorer är inställda. Från och med den 18 maj erbjuder vi i all försiktighet utomhusaktiviteter i grupper om max tre personer. Läs mer under mötesplatser.

Omsorgsförvaltningens restauranger

Från och med den 23/3 stänger omsorgsförvaltningens restauranger. Behöver du tillfällig hemleverans av mat kontakta Kristianstad kommuns växel på 044-13 50 00 för att bli kopplad till biståndshandläggare.

Med biståndsbedömning

För att få flytta till ett vård- och omsorgsboende ska du göra en ansökan och dina behov utreds tillsammans med en biståndshandläggare.

Utan biståndsbedömning

För att flytta till trygghetsboende ställer du dig i kö hos AB Kristianstadsbyggen (ABK) eller hos Viktoria Park.

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.