Till startsidan

Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Neither the City of Kristianstad nor any entity within the city´s administration can be held liable for the correctness of the translation.

Missbruk

För dig som har fyllt 18 år och har missbruksproblem eller andra sociala problem finns hjälp. Vi arbetar tillsammans med dig för att på olika sätt hjälpa dig att komma tillrätta med dina problem. Vi har samlat information om vart du kan vända dig.

Om du eller någon i din närhet har problem med missbruk av alkohol eller andra beroendeframkallande droger har vi verksamheter som kan hjälpa dig. Vi arbetar både med behandling, sysselsättning, förebyggande arbete och utbildning.

Våra verksamheter riktar sig till alla åldersgrupper. Vi hjälper barn och vuxna med kriminalitet och alkohol- och drogmissbruk och/ eller psykosociala problem. Du är välkommen till oss ensam eller tillsammans med din familj. Mötena sker på Boendebasen eller i ditt hem.

Vi erbjuder

 • stöd
 • samtal
 • råd
 • planering
 • tillfälligt boende

Vi arbetar också för att förebygga kriminalitet och drogmissbruk bland unga vuxna och med familjebehandling. Vi erbjuder olika utbildningar till föräldrar och ibland ser du oss ute på stan i gula jackor med texten Fältgruppen, på ryggen.

Ansök om hjälp

Välkommen att kontakta oss om du vill ansöka om hjälp. När du ansöker tar någon av våra socialsekreterare emot om din ansökan. Du blir kontaktad och tillsammans diskuterar ni vilket hjälp som du behöver.

Om du vill veta mer om vilken typ av stöd vi har är du välkommen att kontakta oss. 

 • Meddela fel på sidan

  Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

  * Obligatoriskt om du vill få svar

  Det du skickar till kommunen blir allmän handling.