Till startsidan

Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Neither the City of Kristianstad nor any entity within the city´s administration can be held liable for the correctness of the translation.
En medlare har en särskild utbildning för att genomföra medlingar. Medlaren är opartisk och ska se till samtliga inblandades intressen.
En medlare har en särskild utbildning för att genomföra medlingar. Medlaren är opartisk och ska se till samtliga inblandades intressen.

Medling vid ungdomsbrott

Medling är ett frivilligt möte och innebär att den som drabbats av ett brott och den som begått brottet träffas. Mötet sker tillsammans med en neutral, utbildad medlare och är till för att den brottsutsatte ska få möjlighet att ställa frågor till gärningspersonen.

För dig som blivit utsatt

Under ett medlingsmöte får du som blivit utsatt för brott möjlighet att berätta för gärningsmannen hur du upplevt brottet och vilka konsekvenser det inneburit för dig. Du får också möjlighet att ställa frågor till honom eller henne.

Mötet kan hjälpa dig att förstå det som har hänt. Du och gärningspersonen kan ta hjälp av medlaren för att göra avtal eller överenskommelser inför framtiden.

Medling ersätter inte någon del av rättsprocessen men kan hjälpa dig att bearbeta det som hänt och minska eventuell rädsla.

För dig som begått ett brott

För dig som begått ett brott kan det vara ett sätt att ta ansvar för dina handlingar och visa att du vill ställa saker och ting tillrätta. Du får chans att förklara dig och att be om ursäkt för vad du gjort.

Medlingen ger dig chansen att göra något som kan ha stor betydelse för både dig själv och brottsoffret. Det krävs mod för att möta den som du utsatt för brott.

Medlaren

Medlaren har särskild utbildning för att genomföra medlingar. Personen ska vara opartisk och se till samtliga inblandades intressen.

Medlingen sker i samarbete mellan Arbete och välfärdsförvaltningen och polisen. Tänk på att brottet måste vara polisanmält.

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.

Kontakt

Medborgarcenter

Telefon

044-13 50 00

Besöksadress

Rådhus Skåne

Västra Storgatan 12

291 80 Kristianstad

Postadress

Kristianstads kommun

Arbete och välfärdsförvaltningen

281 80 Kristianstad

Fax: 044-10 15 33

Kontaktpersoner

Lasse Berg

Samordnare

0733-13 49 47

Sarah Juhlin

Samordnare

0733-13 49 40