Utflykt på Lerjevallen med barnfamiljer.
Utflykt på Lerjevallen med barnfamiljer.

Mötesplatser, träffpunkter

I Kristianstad finns flera olika mötesplatser där människor från olika bakgrunder, åldrar och kulturer möts, utbyter kunskap och skapar en  gemenskap tillsammans.

Urbana Hembygdsgården

Urbana Hembygdsgården finns på Näsby. Urbana Hembygdsgården arrangerar  integrationsfrämjande aktiviteter för alla kommuninvånare.

Våra aktiviteter

Vi har språkgrupper för dig som vill lära dig svenska, föräldragrupperna Älskade barn, språkcafé, cykelkurs, simkurs, föreningsaktiviteter, Kompis Sverige, läxhjälp, trädgårdskompis och barn och ungdomsgrupper. Kika gärna i programbladet under dokument.

Under sommaren kommer vi även att ha sommarlovsaktiviteter för barnfamiljer och ungdomar. Kika gärna i vårt sommarprogram och utflyktsblad för mer information.

De flesta av oss som arbetar på Urbana Hembygdsgården är volontärer och frivilliga verksamheter. Det finns en anställd på plats som arbetar som integrationssamordnare.

Var med och skapa aktiviteter

Om du vill vara volontär hos oss och hjälpa barn med sina läxor, lära asylsökande svenska eller har egna förslag på aktiviteter som du kan ordna så hör gärna av dig. Ditt engagemang gör skillnad!

Urbana Hembygdsgården har ungefär 27 schemalagda aktiviteter eller grupper i veckan, måndag till fredag och tar emot cirka 150 besökare per vecka. Omkring 40 volontärer engagerar sig i våra integrationsfrämjande aktiviteter och vi samarbetar med 33 olika samhällsaktörer och driver flera projekt tillsammans med andra samhällsaktörer.

Integrationssamordnaren på Urbana Hembygdsgården deltar i flertal olika nätverk och samverkans- och arbetsgrupper för att lyfta våra besökares behov och arbeta utifrån gemensamma mål. Urbana hembygdsgården finns på Facebook. Du är varmt välkommen att kontakta oss om du vill veta mer om våra aktiviteter, verksamheten eller vill vara volontär.

Fler mötesplatser i Kristianstad

Det finns flera mötesplatser i Kristianstad som drivs av andra organisationer och föreningar. Vi har samlat de flesta mötesplatser som riktar sig till dig som är ny i Sverige och i Kristianstads kommun i Integrationskompassen under mötas.

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.