Mötesplatser, träffpunkter

I Kristianstad finns flera olika mötesplatser där människor från olika bakgrunder, åldrar och kulturer möts, utbyter kunskap och skapar en  gemenskap tillsammans.

Mötesplatser för oss alla!
Mötesplatser för oss alla!

Urbana Hembygdsgården

Urbana Hembygdsgården finns på Näsby. Urbana Hembygdsgården arrangerar  integrationsfrämjande aktiviteter för alla kommuninvånare.

Våra aktiviteter

Vi har språkgrupper för dig som vill lära dig svenska, föräldragrupperna Älskade barn, språkcafé, cykelkurs, jympakurs, föreningsaktiviteter, Kompis Sverige, läxhjälp, trafiksäkerhetskurs, Rådrum och barngrupper m.m. Under sommaren har vi också sommarlovsaktiviteter för barn och familjer. Kika gärna i programbladet under dokument.

De flesta av oss som arbetar på Urbana Hembygdsgården är volontärer och föreningar. Det finns en anställd på plats som arbetar som integrationssamordnare.

Var med och skapa aktiviteter

Om du vill vara volontär hos oss och hjälpa barn med sina läxor, lära asylsökande svenska eller har egna förslag på aktiviteter som du kan ordna så hör gärna av dig. Ditt engagemang gör skillnad!

Urbana Hembygdsgården har flera schemalagda aktiviteter/grupper i veckan, måndag till fredag och tar emot cirka 300 besök per vecka. Omkring 40 volontärer engagerar sig i våra integrationsfrämjande aktiviteter och vi samarbetar med 30 tal olika samhällsaktörer och driver flera projekt tillsammans med andra samhällsaktörer.

Integrationssamordnaren på Urbana Hembygdsgården deltar i flertal olika nätverk och samverkans- och arbetsgrupper för att lyfta våra besökares behov och arbeta utifrån gemensamma mål. Urbana hembygdsgården finns på Facebook. Du är varmt välkommen att kontakta oss om du vill veta mer om våra aktiviteter, verksamheten eller vill vara volontär.

Fler mötesplatser i Kristianstad

Det finns flera mötesplatser i Kristianstad som drivs av andra organisationer och föreningar. På mötesplatserna i Kristianstad kan du träffa människor i olika åldrar och här har vi samlat några av dem.

Familjehuset Näsby

En plats för familjer och föräldrar med barn upp till 6 år att träffas. Om du väntar barn är du också välkommen. På familjehuset kan du få hjälp om du har frågor om barn och föräldraskap i Sverige.

Familjehuset Näsby

Österängs öppna förskola

En mötesplats för barn och vuxna. Här träffar familjer med barn varandra och utbyter erfarenheter.

Österängs öppna förskola

Vilans öppna förskola

En mötesplats för familjer med barn.

Vilans öppna förskola

Mötesplatser för seniorer, äldre

Det finns flera mötesplatser i Kristianstad dit du som är pensionär är välkommen. Dit kan du gå för att träffa andra människor, delta i aktiviteter och känna gemenskap och glädje. I Kristianstad finns det 17 mötesplatser för seniorer.

Mötesplatser för seniorer

Andra sätt att mötas

Kompis Sverige hjälper dig att hitta en kompis i Kristianstad. Du som nyanländ får en svensk vän för att snabbare lära dig svenska och förstå det svenska samhället. Redan etablerade svenskar ansöker om att få vara med och träffa en person från en annan bakgrund och kultur. Genom att matcha personer utifrån intressen, livssituation och personlighet kan ni bli bra kompisar redan från början.

Kompis Sverige

Anmäl intresse för att träffa en ny kompis i Kristianstad

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.