Mötas

Vissa mötesplatser är till för föräldrar med barn, andra är till för alla. Att möta andra människor kan leda till att du träffar nya kompisar och genom dem lättare hittar vägar in i samhället.

Mötesplatser i Kristianstad

Urbana Hembygdsgården är en mötesplats på Näsby där vi har flera olika aktiviteter.

Urbana Hembygdsgården 

På mötesplatserna i Kristianstad kan du träffa människor i olika åldrar och här har vi samlat några av dem.

Familjehuset Näsby

En plats för familjer och föräldrar med barn upp till 6 år att träffas. Om du väntar barn är du också välkommen. På familjehuset kan du få hjälp om du har frågor om barn och föräldraskap i Sverige.

Familjehuset Näsby

Österängs öppna förskola

En mötesplats för barn och vuxna. Här träffar familjer med barn varandra och utbyter erfarenheter.

Österängs öppna förskola

Vilans öppna förskola

En mötesplats för familjer med barn.

Vilans öppna förskola

Kulturhuset Barbacka

Barbacka har ett café och aktiviteter som är en omtyckt mötesplats för kulturintresserade barn och unga i Kristianstad och deras föräldrar.

Barbacka

Fritidsgårdar

Det finns flera fritidsgårdar i Kristianstad t.ex. på Näsby, Degeberga, Åhus, Österäng, Tollarp, Vilan, Fjälkinge och Öllsjö dit ungdomar i åldern 10 till 18 år kan gå på sin fritid.

Fritidsgårdar

Mötesplatser för seniorer, äldre

Det finns flera mötesplatser i Kristianstad dit du som är pensionär är välkommen. Dit kan du gå för att träffa andra människor, delta i aktiviteter och känna gemenskap och glädje. I Kristianstad finns det 17 mötesplatser för seniorer.

Mötesplatser för seniorer

Aktivitetshuset Slottet

Slottet är en mötesplats för alla: barn, ungdom och vuxna. Här erbjuds olika aktiviteter, läxhjälp, utflykter, yoga, pysselverkstad och mycket mer.

Slottet

Röda Korsets Second hand och café

Röda Korset är en mötesplats dit du kan gå för att handla i deras second hand butik eller ta en kopp kaffe, samtala med andra och få stöd som nyanländ.

Röda Korset

FUB

FUB är en mötesplats för barn, unga och vuxna med utvecklingsstörning och de anordnar aktiviteter för människor med utvecklingsstörning i alla åldrar från alla länder. I deras kalender kan du se vad som händer.

FUB

Andra sätt att mötas

Kompis Sverige hjälper dig att hitta en kompis i Kristianstad. Du som nyanländ får en svensk vän för att snabbare lära dig svenska och förstå det svenska samhället. Redan etablerade svenskar ansöker om att få vara med och träffa en person från en annan bakgrund och kultur. Genom att matcha personer utifrån intressen, livssituation och personlighet kan ni bli bra kompisar redan från början.

Kompis Sverige

Anmäl intresse för att träffa en ny kompis i Kristianstad

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.