Urbana Hembygdsgården

Urbana Hembygdsgården är en mötesplats på Näsby. Här finns aktiviteter för alla i kommunen. Du är varmt välkommen att delta i våra aktiviteter eller leda aktiviteter som volontär eller förening.

Urbana hembygdsgården - en mötesplats för alla!
Urbana hembygdsgården - en mötesplats för alla!

Urbana Hembygdsgården 

Under sommaren kommer vi att ordna utflykter till olika platser och aktiviteter för barn, ungdomar och barnfamiljer. På grund av smittspridningen och restriktioner i samband med Covid-19, så är mötesplatsen stängd för tillfället. Vi informerar och tipsar om aktiviteter som sker i Kristianstad på vår Facebooksida och hemsida löpande.

Under sommaren utforskar och åker vi till olika platser t.ex. till naturen, stranden och besöker roliga aktiviteter i Kristianstad. Du får vara med och ge förslag. Utflykterna veckoplaneras utifrån ålder, önskemål, väder och arrangemang som sker i Kristianstad.

Anmälan: Ta gärna kontakt med personal (från vecka 25) för mer information om hur du kan anmäla dig och vårt utflyktsprogram. Begränsat antal platser och begränsat antal anmälningar per familj/barn/ungdom.

Vår mötesplats har vanligtvis många aktiviteter som anordnas av volontärer och föreningar t.ex. kulturträffar, jobbsökgrupp, språkgrupper för dig som vill lära dig svenska, körkortsteori, föräldragrupper, cykelkurser, föreningsaktiviteter, läxhjälp för barn och vuxna, rådgivning och barngrupper m.m. Under sommaren har vi också sommarlovsaktiviteter för barn och familjer. Dock planerar vi efterhand vad som är möjligt att genomföra, på grund av Covid-19.

Är du nyanländ och vill få kontakt med en volontär?

För dig som är nyanländ och kanske bara varit i Kristianstad en kort tid eller några år så finns möjlighet att få kontakt med en person (volontär) som kan hjälpa till med att träna svenska, ge tips och guida dig i vårt samhälle. Ring eller maila till volontärsamordnaren, så kan du få kontakt med en Integrationsguide (volontär) och Föreningslots som kan hjälpa dig. Eller anmäl dig via vår E-tjänst: https://etjanster.kristianstad.se/s/volontar_oms. Det finns också mer information https://www.kristianstad.se/sv/omsorg-och-hjalp/invandring-och-integration/volontar/

Vill du bli volontär och stödja nyanlända?

Som integrationsguide (volontär) stödjer du ett nyanlänt barn, ungdom, vuxen eller en familj på olika sätt att bli mer delaktig i vårt samhälle. Vill du bli volontär eller få mer information så kontakta gärna volontärsamordnaren, eller se info på: https://www.kristianstad.se/sv/omsorg-och-hjalp/invandring-och-integration/volontar/) eller anmäl dig via vår E-tjänst: https://etjanster.kristianstad.se/s/volontar_oms

Samarbete med olika föreningar och verksamheter

Vi samarbetar med civila samhället och andra verksamheter för att stödja nyanlända i Kristianstad, t.ex. är Röda Korset, FN-föreningen, Rädda Barnen, RF-SISU Skåne och Högskolan Kristianstad samarbetsaktörer. Kontakta gärna oss om din förening eller verksamhet vill samarbeta.

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.