Jag har afasi

Kerstin är en av alla dem som har afasi. Hon fick sin skada som 30-åring. Du kan träffa henne på Afasifyren. Här berättar hon lite mer om sig själv.

Hej!

Jag heter Kerstin Mårtensson. Jag är född 1961.

Hösten 1991 råkade jag ut för en trafikolycka. Jag cyklade och blev påkörd av en bil. Jag fick en hjärnskada och afasi som följd.

Tidigare arbetade jag som intensiv- och narkossköterska i Lund. Eftersom jag fortfarande har stora problem med att läsa, skriva och tala kan jag omöjligt arbeta med mitt tidigare jobb.

Sedan november -96 deltar och tränar jag på Afasifyren i Kristianstad. Vi som har afasi kan komma till Afasifyren och träna med till exempel dator, att prata, att läsa, att skriva, att laga mat, baka, att sjunga med mera.

Arbetsterapeut och logoped arbetar på Afasifyren och vi hjälps åt. Afasifyren är den första dagverksamheten i landet för oss med afasi.

Jag kommer gärna ut och informerar om min hjärnskada till exempel på skolor, sjukhus, försäkringskassa, kommun, företag, föreningar med mera. Jag tar ut en viss ersättning. Jag berättar då om hur det är att ha afasi. Min medhjälpare informerar om vad afasi är.

Är ni intresserade kan ni ringa eller skriva till Afasifyren.

Vänlig hälsning
Kerstin Mårtensson

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.

Kontakt

Afasifyren

Telefon

044 - 12 93 99

Besöksadress

Södergatan 14

291 53 Kristianstad

Fler kontakter

Cecilia Nyberg

Logoped

044 - 12 93 99

Karin Rosén-Svensson

Arbetsterapeut

044 - 12 93 99