Föreningar och fritid

I Kristianstad finns många föreningar och saker som du kan göra på fritiden. Att umgås och ha roligt med varandra är ett bra sätt att bli en del av gemenskapen. Det finns olika föreningar och du väljer förening utifrån vad du tycker om att göra.

Vad är en förening?

En förening är en grupp av personer som har ett gemensamt intresse. Alla människor har rätt att vara med i en förening. Föreningslivet bygger på frivilligt engagemang. Barn och vuxna hjälper till i föreningen på sin fritid utan lön.

Föreningsregistret

I föreningsregistret hittar du vilka föreningar som finns i kommunen. Här kan du söka efter idrottsförening, kulturförening, biståndsförening, handikappförening, pensionärsförening, invandrarförening, nykterhetsförening, politisk förening, religionsförening, scoutförening, fritidsgårdsförening och övriga föreningar. 

Föreningslots

Aktiviteter i en förening kan vara ett bra sätt att komma in i det svenska samhället, träffa nya människor och prata svenska. Natur, idrott, kultur; det finns något för alla! För att få hjälp att hitta information och ta kontakt finns föreningslots.

Att göra i Kristianstad

I kommunen kan du gå på konserter, marknader, musikaler och festivaler. Här finns spännande evenemang för alla smaker, vare sig du är ute efter de största stjärnorna eller de små guldkornen.

Uppleva och göra i Kristianstad

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.